Soulklassieker du jour: Bana bon

Het zaaltje was niet ingericht op echt draaitafelwerk met ook ruimte voor de platencollectie. Dus ik legde even een stapeltje op de grond om later op te bergen. En toen was ik vergeten dat ik dit had gedaan, zette een stap opzij en krak klonk het onder mijn voeten.
Het was een heel grote hit geweest in Suriname maar het 45-toerenplaatje was in Nederland moeilijk vindbaar. Een tijdje geleden probeerde ik mijn geschonden exemplaar van de Action Stars met Bana bon alsnog te draaien voor een zaal, en eigenlijk was de barst tot aan het label niet eens te horen. Het bezwaar was dat men daar ska wilde horen, geen andere Caribische muziek.
Het heeft lang geduurd voordat het op YT opdook, maar hier is het dan.

Er is een Nederlandstalige versie die mij leert dat het een vermaning betreft uit die bananenboom te komen. Ik vermoedde nauwelijks-dubbelzinnigheid achter de titel maar ben nu eenmaal onbevoegd, ik geef het maar door. Die versie plaats ik niet nu.