Sie sollen sich hüten

In het Duitse Magdeburg zijn afgelopen weekend Syrische vluchtelingen door een dertigtal terroristen aangevallen met baseballbats.
Ook in Wismar en vlakbij Dresden zijn vluchtelingen aangevallen. In een aantal gevallen hielden mensen snijwonden over van de aanval.
Verder werden er onderkomens voor vluchtelingen in brand gestoken.
Dit alles speelt zich af in gebieden van Duitsland waar de fascistische organisatie PEGIDA of – zoals in Magdeburg – afsplitsingen daarvan vrij sterk zijn.
We hebben het hier dus over nazis die in Nederland alsof het de normaalste zaak van de wereld is bij ‘Pauw’ en in ‘Buitenhof’ hun mensenverachtende wereldbeeld eruit mogen komen braken.
Nazis die vervolgens door Chris Rutenfrans, thans chef ‘opinie’ van de Volkskrant (die in een paar jaar tijd onder de bezielende leiding van Philippe Remarque is verworden van een redelijke krant tot een vulgair en racistisch hetzeblad) tot ‘held’ worden uitgeroepen:

2015-11-01 Volkskrant rat Rutenfrans

Wie er ook een mensen verachtend wereldbeeld op nahoudt is Ebru Umar.
Naar aanleiding van de verdrinkingsdood van 11 vluchtelingen – iets waarin de kringen van domrechts vast smakelijk om gelachen is – twitterde zij:

2015-11-01 Ebru Umar nul medelijden

Onlangs mocht zij in het vod van Peter Vandermeersch – u weet wel: dat prul met van die ‘der Ewige Jude’-achtige cartoons over moslims dat ons wijs wilde maken dat antisemitisme een moslimdingetje is – met veel racistische prietpraat mensen de mantel uitvegen die zo hun twijfels hebben over het waarheidsgehalte van de verhalen van kinderbedreiger Jan Roos.
Die Umar Ebru doet me overigens denken aan Chaim Rumkowski: je doodsvijand naar de mond praten in de (overigens ijdele) hoop zelf gespaard te worden bij de komende slachtpartij.

Dan was er nog een hele sinistere waarschuwing afkomstig van een ander gemankeerd geval dat wel eens onder pseudoniem van Remarque en Rutenfrans de pagina’s van de Volkskrant mag onderschijten.
Moslims, zo ongeveer luidde de waarschuwing, kunnen maar beter niet te hoog van de toren blazen tegen de Führer van de gesubsidieerde haatsekte en aanvoerder der ‘bezorgde burgers’ want een ‘Nachfolger’ zal pas echt een Hitler zijn:

2015-11-03 Volkskrant muts

Een dreigement dat mijns inziens sterk lijkt op deze:

https://www.youtube.com/watch?v=i_-qMs8BS80

Zo zien we media in hun rol van de poldervariant van Radio Mille Collines gewoon en zonder ook maar een spoor van zelfreflectie door blijven gaan met het faciliteren van extreemrechts geteisem dat zich te buiten gaat aan het ontmenselijken en intimideren van ‘de ander’ onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting.’
Dat het laatste is het geenszins, terrorisme is het zeer zeker.
En met karakterloze, ruggegraatloze, eerloze en immorele politici die zich en masse om de verkeerde scharen omdat ze zelf ook voor geen twee cent deugen, vrees ik dat het einde van de haatcampagne jegens alles wat niet dom, dik, blank en ‘bezorgd’ is nog lang niet in zicht is.