Schietpartij de la Semaine in Texas

Het is weekend, dus is het weer tijd voor de Willekeurige Schietpartij de la Semaine in de Verenigde Staten. Dit weekend hebben we er zelfs twee, één in Odessa, Texas en een tweede in Mobile, Alabama.

Ironisch genoeg ging er in Texas nèt een wet in die wapenregulering versoepelen moet.

De hele toestand is tekenend voor de totale waanzin van Amerikaanse wapenwetten, en vele Amerikanen zijn het daarmee eens, waaronder ook wapenbezitters. Ooit was er íets van een verbetering toen onder Bill Clinton oorlogswapens met hoge vuurcapaciteit zoals de AR-15 verboden werden en het aantal slachtoffers van massamoorden dan ook significant afnam. Dit werd door dat andere criminele regime – dat van Bush, Cheney en Rumsfeld – dan ook gelijk weer afgeschaft.

Nee, er gaat niets gebeuren aan dat wapenbezit en de regels ervoor zolang de door de NRA gekochte Republikeinen de meerderheid in de Senaat hebben. Dat geldt trouwens zo ongeveer voor alles wat er momenteel mis is met de VS.

De Democraten kunnen wetsvoorstellen doen zoveel als ze willen, maar zelfs àls daar al een meerderheid voor in de Senaat zou zijn dan houdt McConnell een stemming daarover gewoon tegen, zoals bij de door beide partijen gesteunde wet ter bescherming tegen buitenlandse invloed op verkiezingen. Mitch McConnell is de Grote Sloper van de Amerikaanse democratie, en wat dat betreft is het terugwinnen van de Senaat door de Democraten vrijwel even belangrijk als het presidentschap.

Ik persoonlijk zou als Amerikaan dan ook pleiten voor een afscheiding van de kuststroken en delen van het Midden-Westen van de Verenigde Staten, want met de volslagen disproportionele hoeveelheid macht die volslagen ongeïnformeerde rednecks in meer dan half lege staten in het midden en zuiden van de Verenigde Staten hebben via de Senaat en het Kiescollege kan het nooit wat worden met de Verenigde Staten als één land.

Mocht u daar twijfels over hebben, het is dit soort mensen dat daar woont: