Schengen bouwt gestaag het Nieuw IJzeren Gordijn dat Europa weer moet gaan verdelen

hongarije schoppende cammeravrouwTerwijl het noodlot van de vluchtelingen uit het door Europese volvreters gebombardeerde Midden-Oosten met de dag erger wordt en de wanhoop duizenden vrouwen, kinderen en families op de vlucht blijft drijven, bouwen Hongarije en Kroatië aan het volgende IJzeren gordijn dat Schengen volledig moet afsluiten van de ellende en de consequenties die de westerse bombardementen en oorlogen in het Midden Oosten hebben veroorzaakt.

Het was jarenlang van op de beeldbuis met pilsje in de hand als een ver-van-mijn-bed show bekijken hoe andere landen plat gebombardeerd werden en burgers daarbij  in grote aantallen vermoord werden. Allemaal met Westers belastinggeld. Nu is de tijd gekomen dat de mensen waarover we deze ellende doelbewust hebben afgeroepen, bij ons voor opvang langs komen. Het logische gevolg van onze oorlogshandelingen die hun landen volledig verwoest hebben.

Dan begint bij ons de schoen te wringen omdat de rekening uiteindelijk wordt gepresenteerd en dan komen de rechts-extremisten in ons land bovendrijven om hun ware gezicht te  tonen.

Gelukkig krijgen ook de traditionele navelstaarders het voorbeeld van Duitsland te zien waar Bondskanselier Merkel heeft gezegd dat indien Duitsland in deze situatie haar barmhartigheid niet kan tonen het niet meer haar land is.

Kort maar krachtig en wat een contrast met onze premier, zeg.

Naast Duitsland, neemt Zweden ook grote aantallen vluchtelingen op.
De menselijke empathie en medeleven worden op verschillende manieren getoond – u herinnert zich misschien nog de televisiebeelden van een paar dagen geleden uit Hongarije toen een extreem-rechtse Hongaarse cameravrouw wreed vluchtelingen tegen de grond schopte. Op de beelden is goed te zien hoe deze kwaadwillende persoon o.a. een vader die met zijn jonge kind in de armen rent brutaal onderuit schopt, waarop hij alles doet om zijn kind bij de val te beschermen.
Geen respect voor de medemens – daaraan herkennen we de rechtse extremisten altijd.

Bij het aanschouwen van deze wrede beelden zijn Spaanse toeschouwers enorm verbolgen geraakt en zij hebben besloten om deze man en zijn kind op te zoeken om te laten zien dat we Europeanen niet allemaal fascisten zijn.
De Spaanse voetbalbond heeft mensen gestuurd die deze vader en zijn kind hebben opgehaald en gisteren werden ze triomfantelijk in Madrid ontvangen. Voor die arme man was het een enorme belevenis – de ene dag door Hongaarse fascisten geschopt te zijn met gevaar voor zijn leven en dat van het kind en op de volgende dag een speciale Spaanse missie om ze te redden en opvangen.

De vertegenwoordigers van de Spaanse voetbalbond hebben voor de pers verklaard dat ze ook zijn echtgenote en de rest van de kinderen in Turkije uit een vluchtelingenkamp gaan ophalen.

Het blijkt dat deze Syrische man ooit voetbaltrainer in Damascus is geweest en krijgt dezelfde aanstelling binnen de Spaanse voetbalbond.

Dit is het sociale Europa waar we naartoe moeten.