Saoedische vrienden Ahmed Aboutaleb: je kunt mensen ook ’te humaan’ behandelen

Het moordenaarsregime in Saoedi Arabië onder leiding van Salman bin Abdulaziz heeft in een orgie van staatsgeweld tientallen mensen om het leven gebracht.
De meeste slachtoffers waren volgens het regime betrokken bij aanvallen door al-Qaida in de periode 2003-2006.
Echter, er zitten ook honderden mensen vast van de sjiïtische minderheid in het land na demonstraties in 2011-2013.
Ook een aantal van hen wacht executie.

Een van de door het regime omgebrachte mensen is de leider van de sjiïtische minderheid in de provincie Qatif, Nimr al-Nimr.
Hij was een uitgesproken tegenstander van het regime, een fel criticus van de heersende al-Saud kliek en riep bij meerdere gelegenheden op tot vrije verkiezingen in het land.
Het is belangrijk aan te tekenen dat Nimr al-Nimr nooit heeft aangezet tot geweld of het gebruik ervan heeft goedgekeurd. De beweringen van het regime daaromtrent zijn leugens.

Verder is het belangrijk te constateren dat Willem Alexander zich tot dusver niet heeft laten horen (ja, ja ik weet: ministeriële verantwoordelijkheid en dergelijke maar dat is allemaal flauwekul als het om mensenlevens en moraal gaat) over de moordpartijen van zijn collega en diens handlangers op het Arabische schiereiland.
Trouwens ook niet over de misdadige oorlog die datzelfde regime voert in Jemen.

Wie niet onder ‘ministeriële verantwoordelijkheid’ vallen waarmee je misdadig stilzwijgen kunt rechtvaardigen, zijn Ahmed Marcouch en Ahmed Aboutaleb die meestal als er zelfs maar een blad aan een boom beweegt in een islamitisch land direct vooraanstaan met ‘flinke’ uitspraken in de trant van ‘keihard aanpakken’, ‘verbieden’ en ‘AUSROTTEN!!!’
Marcouch vindt op uiterst dubieuze gronden dat het salafisme VERBOTEN!! moet worden en Aboutaleb was onlangs na het houden van een pleidooi op de Nederlandse televisie voor massamoord nog geen week daarna bij zijn moorddadige Saoedische vriendjes die net als zijn vrienden in Rotterdam van mening zijn dat je mensen ook ’te humaan’ kunt behandelen.
Ook zij hebben zich tot dusver over het bloedbad in Saoedi-Arabië niet laten horen.