Sancties tegen Rusland komen in de winter als een boemerang terug

De ware reden van de sancties tegen Rusland door EU-leiders zal voorlopig nog in nevelen gehuld blijven. De stupiditeit ervan staat evenwel buiten kijf.

Oekraïne maakt zich op voor een koude winter nu men verwacht geen Russisch gas aangeleverd te krijgen. De aanvoer daarvan werd in augustus gestopt. Ook Slowakije is nu de sigaar: Rusland levert nog maar de helft van de normale hoeveelheid gas.
(Fok!)

Tja, gas is ’s winters belangrijker dan appels en peren. Bovendien zal er een ecologische ramp plaatsvinden wanneer alle bomen in Oekraïne worden gekapt.

8 gedachten over “Sancties tegen Rusland komen in de winter als een boemerang terug”

 1. Als ervaren boemerang werper weet ik dat de klap hard kan aankomen. Bomen omhakken zal niet veel helpen, wel schade aanrichten. In de praktijk moet hakhout 2 jaar liggen voordat het goed droog is. Dat wordt dus dood hout sprokkelen voor de eerste winter.

 2. Welke winter vraag ik me dan af. Vanwege de opwarming van de aarde maakte ik vorige “winter” mijn eerste warmtegolf mee.

  Er komen geen winters meer, en mochten ze wel komen, dan trek ik een wollen trui aan.

  De sancties zijn zinloos, de gedachte dat dat allemaal terug op ons dak komt is dat eveneens. Tomaten zijn iets goedkoper geworden, dat is dan alles.

  Een zelfvoorzienend land is het beste, en kan ook, ware het niet dat men het grote geld belangrijker vindt.

 3. Ha @Sjaak wat toevallig dat zijn zoon in de schaliegasbiz zit en concessies wil in Oekraïne.

  Over de zogenaamde afhankelijkheid van Russisch gas van NL heb ik hier eerder geschreven, laat ik eens verwijzen naar een mijner vroegere hoofdredactrices.

 4. @Arnold,

  In reactie op het artikel van Anneke van Ammelrooy:

  Central Europe is addicted to natural gas. In the Visegrad countries, this addiction is primarily fed with gas imported from Russia. In 2010, Poland imported 63 percent of the natural gas consumed in that country; Hungary, 80 percent; the Czech Republic, 92 percent; and Slovakia, 95 percent. In Poland, the Czech Republic, and Slovakia, 90 to 100 percent of those imports came from Russia. In Hungary, about 70 percent of imported gas came from Russia.
  Bron: http://visegradrevue.eu/?p=1016

  En via de EU heeft dat ook weer politieke weerslag op Nederland.

 5. Dat geloof ik zeker Joke, maar helaas is de Oekraïne de speeltuin van Europa en Rusland geworden met alle gevolgen van dien. En een dusdanig conflict laten betijen zonder daar iets aan te doen is ook in Syrië gebeurd.

  Blijft een feit dat geopolitiek alleen maar kwade dingen voortbrengt.

 6. Eigenlijk zijn deze sancties van de EU een soort strijd tegen het natuur.

  Eerst deed dat Napoleon.

  Daarna pakte dit op Hitler.

Reacties zijn gesloten.