Rik Torn (VVD) vindt dat Marokkanen hun muil moeten houden

De kop op de voorpagina van de Telegraaf luidt “Subsidie voor straattuig”, de kop als je het artikel opent “Sarren met subsidie”, maar als je het artikel leest blijkt van beiden geen sprake te zijn.

“Stichting Aknarij West wapent Marokkaanse jongeren tegen de politie. Ze krijgen tijdens de cursus ’Straatrecht’ tips en trucs hoe ze agenten kunnen dwarszitten, concludeert de VVD na onderzoek naar subsidies aan welzijnsorganisaties.”

En waar bestaat dat ‘dwarszitten’ dan wel niet uit? Welnu, gewoon uit advies over hoe om te gaan met de politie, welke rechten je hebt, welke rechten de politie heeft. Niet bepaald een overbodige luxe als je als niet-roomblanke Nederlander met de politie geconfronteerd wordt, dunkt me, gezien bijvoorbeeld de berichten over de discriminatoire praktijken van de politie in Den Haag.

“…maar de Facebookpagina van Straatrecht geeft de indruk dat met de training een groep al dan niet probleemjongeren extra munitie wordt geboden om het werk van de politie moeilijker te maken, bijvoorbeeld met ’tips’ om de politie te filmen tijdens haar werk of het advies om nooit iets tegen de politie te zeggen als je wordt aangehouden.”

Ja, en? Is dat zo verschrikkelijk? Die zinsnede ‘al dan niet probleemjongeren’ ook. Jongeren dus gewoon, maar het woord ‘probleemjongeren’ moet er even ingefoezeld worden, om de indruk te geven dat het probleem toch vooral bij die jongeren ligt.

Neemt u eens een kijkje op die Facebookpagina van Straatrecht. Het is gewoon een rustige, informatieve pagina. Niks rellerigs of dwarszitterigs aan.

Volgens law-and-order partij VVD dient men zich echter deemoedig willekeurig welke behandeling dan ook van de politie wel te laten gevallen.

“Tevens haalt Torn een actie uit 2013 aan waarin de achterban van Aknarij wordt opgeroepen bezwaar te maken tegen het beleid van minister Asscher om uitkeringen die in het buitenland worden uitgekeerd aan te passen aan de kosten van levensonderhoud van dat betreffende land. “

Nou ja zeg, de onbescháámdheid zich niet te willen laten bestelen door ex-minister Kamp en huidig minister van sociale zaken (een gotspe heet zoiets) Asscher!!  Wat denkt dat rifvolk wel niet?? Dat moet eens geleerd worden hun plaats te kennen! Saillant detail is echter dat de rechter Kamp en Asscher de pas heeft afgesneden in deze kwestie, hun vuile roofplannetjes blijken illegaal.

Maar dit was dus gewoonweg weer eens een vies, vuil ranzig rechts racistisch opzetje van de Telegraaf, in samenwerking met de vanzelfsprekend keihard liegende VVD’er Rik Torn, die op uw kosten nutteloze vragen zit te stellen in de Amsterdamse gemeenteraad

Update: lees hier in een reactie van Stichting Aknarij hoe onsterfelijk belachelijk Tors zich heeft gemaakt.

12 gedachten over “Rik Torn (VVD) vindt dat Marokkanen hun muil moeten houden”

  1. Als law-and-order-partij VVD nu eens pleitte dat de politie goed en correct zijn werk doet, zouden deze workshops niet nodig zijn.

    Als de VVD bovendien de moeite had genomen een beetje dieper te spitten (OEI! MOEILIJK!), zouden ze ontdekt hebben dat die workshops niet door Straatrecht en IN SAMENWERKING met de politie worden aangeboden en een ander doel hebben dan de politie dwarsbomen. Zie de FB-pagina van Straatrecht.
    En als het Vaderlansch Journaille de moeite had genomen een beetje dieper te spitten (OEI! MOEILIJK!), zouden ze Torn en de VVD mooi voor lul hebben kunnen zetten.
    Gemiste kans.

  2. Burgers hebben rechten. Ook “Marokkaanse” burgers met een Nederlands paspoort.

    Is het dan vreemd dat een organisatie deze mensen eens op hun ONVERVREEMDBARE RECHTEN wijst ?

  3. Je leest verkeerd.

    Ik heb het over de organisatie Straatrecht.

    Dat dat niet in het STRAATJE van de VVD past weten we hier allemaal wel.

  4. Helaas, het kwaad is geschied want de nuances zijn namelijk nooit besteed aan de Telegrof lezende benepen, kwaadaardige ‘bezorgde burger wiens zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken.’ Die zal het namelijk op heel verongelijkte toon op verjaardagspartijtjes en in bedrijfskantines hebben over ‘Marokkaans straattuig dat zich met subsidie opgebracht door de hardwerkende belastingbetalende Nederlander wapent tegen de politie.’
    En daarom is die VVD’er Torn gewoon een tot vreemdelingenhaat aanzettende rat.

  5. Bij bloggrol staat een link naar republiek allochtonie..vreemd.
    Enge site trouwens ook,had ik niet verwacht als doorlink op krapuul.nl

  6. Neel, laat maar eens die anti-islam en pro-rechts stukken zien dan.

    JJB:
    “Je leest verkeerd. ”

    Nee hoor, jij leest mij een beetje verkeerd. De emoticon aan het einde over het hoofd gezien? ;-p

  7. Ik ben jarenlang in de veronderstelling geweest dat politici intelligente mensen waren die veel kennis hadden. Helaas moet ik deze stelling de laatste tijd steeds weer naar beneden bijstellen nu blijkt dat fact-free-politics meer de norm dan de uitzondering wordt, en schijnbaar elke boerelul ongehinderd door enige kennis van zaken plaats kan nemen op het pluche.

  8. @Jan, “Politici net als luijers moeten wat vaker ververst worden en precies om dezelfde redenen!” – heeft ooit de beroemde schrijver Mark Twain gezegd toen hij gevalletjes als Rik Torn bedoelde.

    Zou ik niet weten of er zoveel “probleemjongeren” zouden zijn, doch de groep neoliberale “probleempolitici” boerenlullenstijl RikTorn die steeds problemen met de Nederlandse Rechtstaat veroorzaken worden steeds frappanter.

  9. @ Marc ! Verdomd nu je het zegt !! Hahahaha.

    De Völkischer Beobachter (lees, Telegraaf), voert al jaren een hetze tegen wat zij noemt
    Marokkaans straattuig. En daartoe behoren ook de jongeren die gewoon op een veldje voetballen en lastig gevallen worden door de heren in het blauw die niet vies zijn van ethnisch profileren maar dit op een dusdanig verkapte manier doen dat zelf de Ombudsman geen fout kan ontdekken.

    En de VVD ? Niks Vrijheid en Democratie. De rijken aan de macht. Dat is het enige dat telt voor die econo-fascistenclub

Reacties zijn gesloten.