‘Rijke huurders’ spannen kort geding aan tegen de Staat

En terecht! Toen ik van de week die figuur van een woningbouwcorporatie zag klagen dat zijn organisatie niet kon voldoen aan de verplichting om voor ‘rijkere’ huurders de huren te verhogen vanwege het probleem scheefwonen, dacht ik ook, HUH?

De belasting gaat inkomens doorgeven aan die huizenboeven die niet met geld om kunnen gaan? De overheid stelt privé gegevens beschikbaar aan derden? Wat is dat voor waanzin?

Ik gun iedereen een woning, maar ik vind ook dat iedereen in Nederland recht heeft op privacy. Dat is in Nederland met die overheid die overal met hun grote botte poten overheen walsen toch al moeilijk genoeg om die te behouden. Alles is van je bekend, verdenk ze er zelfs van dat er een sensor op de WC zit om bij te houden hoe vaak je dat gebruikt (nee hoor geintje, ben niet paranoia, maar ze weten mij al veel te veel van me).

Maar dit kabinet loopt veel te veel overal op vooruit, voert allerlei zaken maar door en in, zonder dat daar wetten voor zjn. Om vervolgens weer teruggefloten te worden door de rechter of Europa. Het lijkt wel paniekvoetbal, of is het gewoon arrogantie dat ze denken dat ze alles kunnen maken?