Rellen in Milwaukee

In Milwaukee zijn vannacht rellen uitgebroken nadat de politie een 23-jarige man gedood had.  De man werd doodgeschoten nadat hij bij een verkeerscontrole op de vlucht sloeg. Volgens de politie was de man gewapend en beschikte hij over een strafblad. Tot nu toe heeft de politie zich niet uitgelaten over de etniciteit van het slachtoffer, maar die laat zich wel raden. Het wapen van de man zou gestolen zijn tijdens een inbraak in de stad Waukesha, vlakbij Milwaukee.

Onmiddellijk na de dood van het slachtoffer braken er rellen uit. Daarbij gingen enkele gebouwen – waaronder een bank en een benzinestation – en tenminste één politiewagen in vlammen op. Volgens de politie werden er schoten afgevuurd door de betogers, maar daar is nergens bevestiging van te vinden.

Volgens Tory Lowe, een uit Milwaukee afkomstige activist die bij de rellen aanwezig was, werd het slachtoffer in de rug geschoten:

I got there after the young man was killed. He had got shot in the back a couple times and he was running from the police. They called me and said I better get down there because people were pissed off…because the police just killed somebody.

Dat is in tegenspraak met de uitlatingen van de burgemeester van Milwaukee, die beweerde dat het slachtoffer de agenten onder schot nam. Volgens Lowe zat het er al tijden aan te komen:

I don’t condone it. But I understand it. People are upset over the deaths of, let me see…we’ve got Derek Williams, James Perry, Corey Stingley, Brandon Johnson and Dontre Hamilton. Over 101 black men were illegally strip searched in Milwaukee. I’m talking pulling their pants down sticking their hands in their anal cavity with no gloves or anything. I’m talking about how bad it has been from 2011 until now.

Uiteraard ging het Trump-schorem weer helemaal los op sociale media:

Ook Milwaukee heeft  haar eigen house negro in de persoon van  sheriff David Clarke. Clarke’s optreden bij CNN – dat hier valt te bewonderen – verklaart het nodige over de spanningen tussen de zwarte gemeenschap in Milwaukee en de lokale Hermandad.

https://www.youtube.com/watch?v=mEs4Ijw8_AU