Rekenwonder Mark Rutte was in de war omdat reddingsplan Griekenland verder liep dan 2014

Buiten dat Rutte helemaal niks goeds kan met cijfers, is het ook nog een zeer korte termijn denker. En dat moet leiding geven om ons land goed de toekomst in te krijgen? Geen wonder dat het zo’n bende is.
😥

Dat gebeurde volgens Vijlbrief omdat Rutte sterk ‘gefocust’ was op de periode tot 2014, terwijl zijn collega’s verder keken tot 2019. Het verschil bedroeg echter vijftig miljard.

Woensdagmiddag hebben topambtenaren van Rutte en De Jager toelichting gegeven op het reddingsplan. Het is er niet duidelijker op geworden. Als ik zulk werk leverde zou ik op staande voet ontslagen worden.
Zo een rekenfout zou niet geaccepteerd worden en het waarom niet kunnen uitleggen helemaal niet!

De Tweede Kamer roept premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager van Financiën ter verantwoording over de eurotop van vorige maand. De oppositiepartijen en gedoogpartij de PVV willen een debat over het reddingspakket voor Griekenland. Ze vinden ook na een briefing door topambtenaren vandaag dat er nog te veel onduidelijk is.

Aanleiding voor de onvrede is een technische briefing woensdag door ambtenaren van De Jager en Rutte. Voor veel Kamerleden is de verwarring over het steunpakket voor Griekenland er niet minder op geworden. Premier Rutte zei na de eurotop dat de Grieken 109 miljard euro steun krijgen, waarvan 50 miljard van banken en verzekeraars. Andere Europese leiders telden de 50 er bij op en kwamen op 159 miljard steun.

4 gedachten over “Rekenwonder Mark Rutte was in de war omdat reddingsplan Griekenland verder liep dan 2014”

 1. in Der Spiegel stond een mooi verhaal, Sarkozy en Merkel hebben Rutte gewoon ;’belangrijk” gemaakt een dag ervoor, want die nieuwe FDP-knakker hield Rutte op de hoogte en die moest het dan weer doorgeven aan andere liberale lijders in Europa…

  ‘Leicht zu haben’ dus die Rutte met zijn ‘bezwaren’

 2. Wat zou ik nou toch graag willen dat de PvdA eens tegen steun aan dit kabinet stemde. Ben toch zo benieuwd hoe blondpruikje dan zou stemmen. Volgens mij “in het belang van het lang” en “dit is geen reden om het kabinet naar huis te sturen” zullen ze volgens mij instemmen ook al zouden er extra bezuinigingen uit voort komen. Aan de achterban is dit gemakkelijk uit te leggen, die geloven alles wat de GBL hen vertelt.

 3. ~terwijl zijn collega’s verder keken ~

  Tjah, Rutte en de rest v /d VVD hebben dan ook enkel maar oog op het torentje. Het is ook wat, na zoveel jaar een VVD opportunist daar. Het heeft wat Euro’s mogen kosten, al die uitzendkrachten inhuren voor het verspreiden van hun propaganda…maar dan heeft Nederland nog steeds niets. De rest boeit ze verder niet. Stef Blok toonde dat zo mooi aan, tijdens een debat in de kamer, toen hij probeerde Cohen te framen. Ook dat ging fout.

 4. het wordt tijd dat ze de bewuste personages er ter verantwoording niet bij roépen, maar hun er bij de haren, oren poten en zelfingenomen hersens bijslepen.

  dit treurig-kleurige politieke oppositievolkje (met een hoedje, zich afvragend hoe de tweet-en-ren, tegenwoordig ook sms-en-zwijg haatzaaiende lmburgse stinkvlo zal reageren) dat zich door de rechtse varkens laat overlopen, keer op keer.
  het is hemeltergend, tenenkrommend!
  en ook hier gaat het land aan kapot.

Reacties zijn gesloten.