Reinheid en rust maken de kennisoverdracht tot een lust (PvdA) #Maagdenhuis

louisegDe ongekozen burgemeester van Amsterdam, medenaamgever van onroerendgoedmafia-advocatenkantoor Kennedy Van der Laan, merkt dat hij niet zo ver is gekomen met zijn “my friends” in het bezette Maagdenhuis. Degenen die in het Maagdenhuis verblijven weten dondersgoed dat Louise Gunning, de al even ongekozen cheffin van BV Universiteit van Amsterdam, partijgenoot is van deze Van der Laan. Beiden hebben evenveel affiniteit met Karl Marx, Pieter Jelles Troelstra of Joop den Uijl, dat verbindt hen. Maar dat weten de bezetters v/m natuurlijk ook, vandaar hun laconieke afwijzing onder het vrolijk zingen van “Competente rebellen!”

De gebruikelijke arrogantie wijkt zeker bij Gunning af en toe voor een mengsel van haat en angst jegens degenen die haar autoriteit zomaar ter discussie stellen en zelfs niet meer serieus nemen. De fotograaf van Folia Civitatis heeft dat mooi vastgelegd – “het” ontglipt haar, zij heeft haar voorzitterschap van de raad van commissarissen van Schiphol opgegeven (ze blijft natuurlijk wel commissaris, zij is tenslotte onmisbaar), werpt zich op de kerntaak van de Universiteit van Amsterdam.

Zoals de reactie van degenen die de macht verdelen in het land op de verkiezingen laat blijken: “zij” wijken niet zomaar, misschien moeten zij zich herpakken (dat ging na woensdag wel heel snel, Teeven werd meteen weer Kamerlid) maar zij slaan terug tegen het ondankbare volk. Een bezettingsactie die nog wel internationale uitstraling krijgt en inspireert tot acties aan de London School of Economics en de London University of Arts. Dat kan niet lang doorgaan, de macht moet laten merken dat de macht de macht is. Hoe dit te doen ten aanzien van het Maagdenhuis? Wachten tot de vakantie uitbreekt, zoniet de paasvakantie dan maar de zomervakantie? Het duurt even maar er is kans dat de boel verwatert, de animo slinkt, mensen moeten tenslotte hun tentamens doen enzovoort enzovoort. Maar twee, drie maanden, dat is erg lang voor wie de baas wenst te zijn – te veel ongehoorzaamheid gedogen – stel je voor dat er een daverende 1-meiviering plaatsvindt in het Maagdenhuis – ik zou er naar toegaan en ik kan u verklappen dat dat dan de eerste keer sinds 1978 zou zijn voor mij.

De geesten moeten rijp gemaakt worden voor de lange latten die ingezet dienen te worden. Momenteel is het van een surrealistische schoonheid hoe de bewakingsdienst gewoon aanwezig is in het Maagdenhuis en samenwerkt en overlegt met de bezetters. Misschien moet over die mensen dan ook maar de knuppel?
Van der Laan ontwaart “activisten” in het Maagdenhuis. Nogal wiedes zult u zeggen, dat zijn de aanwezigen allemaal. Maar dit woord activisten dient men te begrijpen als het ergste dat een Van der Laan van het gelijknamige advocatenkantoor zich kan voorstellen: krakers! Jawel, krakers! Krakers zijn de ergsten die er rondlopen. En Van der Laan weet het als corporatiemannetje bij uitstek. Wat nou, eenmeidemonstratie 2012? Krakers! De knuppel er over heen van begin af aan.

“Krakers” zijn de communisten van zo’n dertig jaar geleden: zo goed als verdwenen en daarom nog gemakkelijker te bezwadderen en als gevaarlijke viezeriken af te schilderen.
Hygiëne was ook al de smoes waarmee het Occupykamp op het Beursplein ontruimd werd. Hoed u voor de reinheidsapostelen van de PvdA!