Reactie op artikel: FvD jongeren weer eens op nazi toer

Beste redactie,

Bijna elke dag neem ik even een kijkje op Krapuul, de diverse artikelen interesseren mij. Lees ze meestal met instemming, soms ben ik het er niet mee eens, maar dat geeft niet, er zijn vele waarheden, vele meningen, leer ervan en vindt het een mooi platform met interessante artikelen.

En de linkse invalshoek bevalt mij, van huis uit ben ik opgegroeid met de Waarheid, de krant, CPN en het socialisme.

Over het artikel ‘jongeren FVD weer eens op nazitour” wil ik toch wel even iets kwijt.  Al sinds jaar en dag wens ik mensen om mij heen een fijn joelfeest, meestal zo rond 21 december.

Waarom doe ik dat: omdat ik niet christelijk ben en daarom ook nix met kerstmis en het bijbehorende verhaal heb. Net zo als ik ook het Suikerfeest niet vier, omdat ik geen moslim ben, en ook nix met dit geloof heb.

Ik voel mij meer verbonden met onze voorvaderen, ver voordat het christelijke geloof de mensen ging onderdrukken. De Germanen – waarschijnlijk mijn voorvaderen – vierden het joelfeest, uiteraard hadden die ook diverse goden. Maar het feest was volgens diverse beschrijvingen vooral een feest van het terugkeren van het licht. En dat vind ik een mooi feest om te vieren, na 21 december gaan de dagen weer lengen, licht en warmte komen langzaam terug.

Er is ook te lezen dat de christenen het joelfeest naar zich toe trokken en hun eigen betekenis er aan gaven, juist ja, de geboorte van Jezus…En zo konden ze de volkeren langzaam tot hun geloof bekeren, nog meer zieltjes om te onderdrukken, weg met dat rare geloof in die rare goden allemaal. Geen idee wat er van waar is, maar het klinkt aannemelijk vind ik.

Dat die smerige nazi’s het ook gebruikt zouden hebben hoorde ik dus voor het eerst via dit artikel over de FVD-hangroepjongeren, en daar schrok ik een beetje van, omdat ik joel ook gebruik. Volgens mij was Hitler ook zeer geïnteresseerd in occulte zaken, en zeker geen christen.

Die Baudetjeugd van de FVD gebruiken het dus blijkbaar ook, waarschijnlijk omdat tijdens de 2e WO nazi’s het ook gebruikten. Ik kan mij niet voorstellen dat er in de leeghoofdigheid van die FVD-jongeren iets bekend zou zijn van het oude joelfeest, die doen er alles aan om op te vallen, zodat ze hun misselijk en gevaarlijke gedachtengoed kunnen verspreiden. En het lijkt mij niet opportuun om onze voorvaderen van nazisme te betichten.

Ik zou het fijn vinden als u er een schrijven over zou maken om het oorspronkelijke joelfeest absoluut te scheiden van de nazi’s, maar uiteraard is dit aan u, verder geen boze blikken hoor.

Fijne joeltijd gewenst,

Mvrgr

Ron.

  • Uitgelichte afbeelding: Door Robert Chambers – The Book of Days (1864), p. 734.[1], Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=527870

Naschrift Pyt van der Galiën:

Ron heeft gelijk. Het Joelfeest is een heel oud Germaans feest. Er valt van alles over te zeggen, maar de oude Germanen zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor het misbruik van hún feest  door oude en nieuwe nazi’s.