Racisme in Nederland? Gewoon keihard ontkennen zoals in Urk

Na de mishandeling van een Marokkaanse man in Urk laat de gemeente Urk weten dat er geen beleid tegen racisme bestaat omdat het daar domweg niet voorkomt. Hoe het volgende verslag van zijn vrouw daarmee te rijmen is werd door de gemeente Urk nog niet verklaard:

Volgens zijn vrouw, Janneke van der Meer, gooide een van de mannen een asbak voor hen neer en riep: “Ruim op neger. Hier zijn jullie goed voor”. Er ontstond een woordenwisseling waarbij volgens Van der Meer opnieuw racistische leuzen werden geroepen. Vervolgens doken drie mannen op Bachiri en werd hij geschopt en geslagen. Een schouder van het slachtoffer raakte daarbij uit de kom. (Omroep Flevoland)

Iedereen vindt Zwarte Piet racistisch, iedereen vindt Geert Wilders een rechts-extremistische racist. Iedereen weet dat de politie racistisch profileert.

Iedereen? Nee, één klein landje bleef zich dapper verzetten tegen deze beschuldigingen en ging onverschrokken door met het brullen op terrassen, leuzen schreeuwen in voetbalstadions, zich misdragen op Europese campings, het beschimpen, wurgen of neerschieten van gekleurde medemensen en het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting van iemand – onnodig te vermelden wie dit zou zijn –  die in doodsnood verkerende vluchtelingen belachelijk wenst te maken.

 

Update: diverse partijen in Urk, waaronder de SGP en het CDA maken bezwaar tegen de uitspraak van de woordvoerder van de gemeente dat racisme niet op Urk voor zou komen. Het is bemoedigend dit te kunnen vernemen.