PVV heeft zijn zin, men wordt bedreigd!

Pyt van der Galiën zei het al, het bekladden en stenen door de ramen gooien van woningen van PVV’ers is oliedom. Het is zo ver, Geert Wilders kan nu gillen over de af-grij-se-lij-ke terreur waaronder zijn nobele PVV-volkvertegenwoordigers moeten lijden en op hoge toon permanente beveiliging eisen voor deze toonvoorbeelden van Nederlandse democratie:

Partijleider Wilders is verontwaardigd. ‘De oorverdovende stilte bij andere politieke partijen en een groot deel van de media is te walgelijk voor woorden’, zegt hij. ‘Als deelname aan verkiezingen wordt bedreigd en geweld wordt gebruikt tegen kandidaten, staat de democratie op het spel.’ (Volkskrant)

Met die laatste zin heeft Wilders natuurlijk gelijk, een schot voor open doel. Zoals gezegd, die hele actie is oliedom, tenminste als het de bedoeling is van de kladderaars en stenengooiers de PVV schade toe te brengen. Je zou immers nog kunnen denken aan een valse vlagoperatie, maar gezien die ingegooide ruit lijkt me dat toch ook wat te ver gezocht.