PVV droomt van meerderheid, maar heeft die lekker niet

Geert Wilders heeft plannen om samen met Leefbaar Rotterdam een meerderheid te vormen, om daar voortaan gezamenlijk plannen voor asielzoekerscentra tegen te kunnen houden. Blijkbaar telt Wilders bij een eventuele oprichting van een PVV-afdeling te Rotterdam de zetels die zo’n afdeling zou trekken eenvoudigweg op bij die van Leefbaar Rotterdam, niet beseffende dat het hetzelfde rabiaat-rechtse volkje is dat erop stemt.

“Hartverwarmend en geweldig. Je ziet hoeveel mensen ons steunen en het met ons eens zijn. Genoeg is genoeg. De grenzen moeten dicht. De bange mensen die dit land besturen hebben niet veel steun meer, dat hoor je hier wel.” (Metronieuws)

Nou, misschien is dat volgens hem overweldigend aantal mensen dat hem steunt dus juist niet genoeg. Maar het idee dat zijn angst- en haatzaaierij wel eens niet de steun van de meerderheid van het volk zou kunnen hebben komt blijkbaar niet bij hem op. Dit moet een vergissing zijn hoor, dat er zomaar democratisch besloten is tot vestiging van een AZC in de Beverwaard.

Verder zijn lieden die permanent te lijden hebben van hysterische angstdromen omtrent hordes wilde, onze roomblanke dochters verkrachtende muzelmannen, die slechts in hun beperkte, bange breintjes op het punt staan ons land te bestormen, wel de laatsten om de regering angstig gedrag te verwijten.

Natuurlijk is het onderscheid tussen het slappe vaatdoekenrekje en vak K in de Kamer niet erg groot meer, en is de strategie van politici van deze tijd nauwelijks meer te onderscheiden van die van een gemiddeld X-factor deelnemer. De opinie van het publiek wordt immers zoveel mogelijk nagevolgd, in plaats van er een vormende rol in te spelen, maar dat is nu juist wat de opkomst van een sujet als Wilders mogelijk heeft gemaakt. Dus ook dat is het laatste waar nu juist hij over zou mogen klagen.