Probleem Israel-Jordanië opgelost, ook haalt Israel de poortjes bij al-Aqsa weg

De problemen tussen Israel en Jordanië nadat een ambassademedewerker in Amman twee mensen heeft doodgeschoten zijn opgelost. Het voltallige personeel van de Israelische ambassade in Amman is maandagavond teruggekeerd in Israel  De man die de dodelijk schoten losten is alleen even ondervraagd in aanwezigheid van Israelische diplomaten voor de politie in Amman hem liet gaan.
Het Israelische kabinet besloot maandagavond om de elektronische poortjes bij de al-Aqsa weer te verwijderen. Ook de camera’s gaan weg. Er komen wel ”geavanceerde” camera-systemen in de Oude Stad van Jeruzalem voor in de plaats, zo werd bekendgemaakt, maar wat dat inhoudt blijft vooralsnog onduidelijk.
Officieel hebben de vrijlating van de diplomaten en de verwijdering van de poortjes niets met elkaar te maken. Iedereen die dat gelooft  is echter op zijn achterhoofd gevallen. Voorafgaande aan de vrijlating en de beslissing om de poortjes weg te halen, stuurde Netanyahu Nadav Argaman, de directeur van de Shin Bet (de Binnenlandse veiligheidsdienst), naar Amman en sprak hij via de telefoon met de Jordaanse koning Abdallah II. De koning zou hem gevraagd hebben de ”crisis rond de poortjes snel op te lossen”.Dat is dus duidelijk wat er ook is gebeurd. Voor wat hoort wat. En om geen gezichtsverlies te lijden doen we net alsof er geen afspraken zijn gemaakt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist