Powned vrijwel kaputt. Jammer, Ome Roon

De lui die 22 zetels hebben laten bezetten door officieel belijdende fascisten worden niet lid van de omroepjes die speciaal voor hen het Bestel zijn ingehaald. En ook bij de commerciëlen krijgt het Authentieke Rechtse Geluid geen hand op elkaar.

De lat wordt speciaal voor hen lager gelegd maar – tja misschien komt Thierry ook vaak genoeg bij de Linkse Omroep langs, nietwaar.

Minister Slob werkt aan nieuwe regels voor omroepen. Publieke omroeporganisaties moeten nu nog 150.000 leden hebben om in het bestel te blijven. Volgens bronnen zijn er straks nog maar 50.000 tot 75.000 betalende leden nodig. Voor Powned en WNL is dit lagere ledenaantal nog steeds lastige kluif.

Moet u dit juweel van een redenering nou eens lezen, zeg:

WNL-directeur Bert Huisjes laat weten dat hij zo’n 50.000 leden heeft. Nieuwe leden binnenharken is moeilijk, zegt hij. „De NPO heeft een links imago. Een deel van onze achterban wil daar niet mee geassocieerd worden.”

Spreekbuis

Voor Powned zal de verlaagde lat nog steeds te hoog gegrepen zijn. De omroep timmert amper nog aan de weg en genereert geen enkele ophef meer. Informeel heeft opperhoofd Dominique Weesie de moed eigenlijk al opgegeven: “Het ledencriterium is niet meer van deze tijd. Mensen worden niet meer graag lid. Zelfs de VVD heeft maar iets van 25.000 leden”.

Bron: de Telegrof