Positie van complotgek Pieter Omtzigt nu tóch ter discussie + Update

CDA-hoaxer Pieter Omtzigt

De positie van het CDA-Kamerlid en – al dan niet betaalde – Poetintroll Pieter Omtzigt staat nu tóch ter discussie. Omtzigt raakte afgelopen zaterdag in opspraak nadat NRC onthulde dat het Kamerlid tijdens een bijeenkomst over de ramp met de neergeschoten MH17 een nepgetuige had geïnstrueerd een valse getuigenis af te leggen.

In eerste instantie reageerde fractievoorzitter Buma nogal luchtigjes: Omtzigt had zijn excuses aangeboden en daarmee was de kous voor het CDA eigenlijk af. Omdat het kabinet maar over een meerderheid van één zetel beschikt – en zich dus niet kan veroorloven dat iemand afhaakt – was Buma’s positie op zich best begrijpelijk. Blijkbaar dringt het nu echter zelfs tot de christen-democraten door dat een Kamerlid dat bewust én het publiek én de nabestaanden én zijn eigen partij belazert niet gehandhaafd kan worden op een gevoelig dossier als MH17.

Morgen vindt er binnen de fractie overleg plaats hoe het nu verder moet. Waarschijnlijk zal Buma er bij Omtzigt op aandringen de eer aan zichzelf te houden en het woordvoerderschap over het MH17-dossier neer te leggen. Eigenlijk valt Omtzigt als Kamerlid ook niet te handhaven, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij uit de fractie wordt gegooid (want 76 zetels). Omtzigt is als gewetenloos en mateloos ambitieus Kamerlid zonder meer in staat meteen over te stappen naar de partij van die andere Poetintroll, Thierry Baudet.

Omtzigt is al jaren bezig rond het MH17-dossier desinformatie te verspreiden. Tot voor kort werd hij daarin bijgestaan door zijn SP-collega Harry van Bommel, maar die is inmiddels gelukkig opgekrast.

Update:
Onze christen-democratische Poetintroll zag de bui hangen en heeft uit eigen beweging – *kuch* – het woordvoerderschap over de MH17 neergelegd. One conspiracy nut down, a lot more to go.