PETA meldt dat Nederland vivisectie gaat afschaffen

PETA meldt het onderstaande, als enige tot nu toe. Als dit klopt zou het toch nog een belangwekkend Besluit met Visie van Bruin II zijn dat toegejuicht zou mogen worden. Maar juist omdat het Bruin II is lijkt voorzichtigheid bij het beoordelen nog steeds geboden.

– De Nederlandse regering werkt hard om ALLE dierproeven uit te faseren – en PETA helpt mee!

Nederland neemt een historische stap en een groot standpunt in voor de rechten van dieren – en mensen! De Nederlandse regering werkt hard om dierproeven compleet uit te faseren en PETA UK wetenschappers zijn gevraagd te helpen.

Nederland heeft al een motie aangenomen waarin wordt verklaard dat experimenten op primaten moeten worden uitgefaseerd, en nu is het doel om enkel menselijk-relevante, niet-dierlijke proefmethoden te gebruiken vanaf 2025. Deze baanbrekende beslissing is de eerste van zijn soort in welk land dan ook. Het geeft de huidige innovaties in de moderne wetenschap weer en de veranderende mentaliteit jegens de moraliteit van het gebruik van dieren in experimenten. Het is een gigantische stap die ontelbaar veel dieren zal redden en hopelijk andere landen inspireert hetzelfde te doen.

Verder lezen.