Pegida-opperhoofd Edwin Wagensveld moet de bak in wegens belastingontduiking

Pegida-opperhoofd en wapenhandelaar Edwin Wagensveld is door een Duitse rechtbank veroordeeld tot 2 jaar en 9 maanden gevangenisstraf wegens belastingontduiking. Wagensveld zou de Duitse fiscus voor het lieve bedrag van 290.000 euro belazerd hebben.

Der Protest gegen den Islam wird bürgerlich

 

Edwin “de Hollander”, zoals hij in Duitsland bekend staat, heeft in Rön een wapenwinkel en internetverzendbedrijf. Volgens Wagensveld kon hij van de opbrengsten amper de huur betalen. Een ziektekostenverzekering kon hij zich niet veroorloven.

Toen de OvJ er fijntjes op wees dat Wagensveld van 2009 tot 2011 ruim 240.000 euro opnam van zijn Nederlandse bankrekening, stortte Edwin’s verweer volledig in. Wagensveld probeerde nog te redden wat er te redden viel door te beweren dat 30% van zijn klanten de rekening niet betaalde, maar gezien Edwin’s uitgavenpatroon – dure vakanties, dure kleren, logeren in de beste hotels – zag de rechter die claim niet als bijzonder geloofwaardig.

Omdat Wagensveld nog een voorwaardelijke straf van 18 maanden uit had staan wegens de illegale verkoop van vuurwapens, viel de veroordeling nogal fors uit. Het oordeel is overigens niet definitief, Wagensveld kan nog beroep aantekenen.

Bron: SZ-online