Oprichter Pegida gedeporteerd uit Engeland

Lutz Bachmann, de oprichter van de fascistische knokploeg Pegida, mag Engeland niet in. Bachmann werd op het vliegveld van Stansted opgepakt en op het vliegtuig terug naar Duitsland gezet.

Volgens het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken was Bachmann’s aanwezigheid in Groot-Brittanië ‘niet in het publiek belang’: “Border Force has the power to refuse entry to an individual if it is considered that his or her presence in the UK is not conductive to the public good”. 

Bachmann was van plan samen met neo-nazi Tommy Robinson, de oprichter van de inmiddels ter ziele gegane English Defense League, te spreken op Speaker’s Corner in Hyde Park.

Bachmann richtte Pegida in oktober 2014 op om te protesteren tegen de bouw van AZC’s in de voormalige DDR. In 2015 stapte hij op nadat Bild Zeitung onthulde dat Bachmann op Facebook geposeerd had als Hitler. Lang duurde dat niet: nadat het rumoer wat bedaard was nam Bachmann zijn oude positie weer in.

Bachmann heeft een strafblad van hier tot Tokio, onder meer wegens drugshandel en inbraak. Voor dat laatste is hij maar liefst 16(!) keer veroordeeld. Niet bepaald een modelburger, maar dat schijnt het rechtse plebs dus niet uit te maken.