Ongeziene solidariteit: duizenden burgers weten grootscheepse razzia te vermijden

Enkele duizenden mensen die in de bittere, natte koude een mensenketting vormen rond het Maximiliaanpark om een razzia te vermijden. Het is tot nu toe het ongeziene hoogtepunt van een straffe solidariteitscampagne.

Maandenlang al slaagt een netwerk van gewone burgers er iedere nacht opnieuw in om de honderden migranten/vluchtelingen rond het Noordstation een slaapplaats te bieden. Ze organiseren zichzelf via sociale media en slagen waar de overheid op schrijnende wijze faalt: het voorzien van een dak, een bed en een minimum aan comfort voor wie letterlijk in de kou staat.

Het opvallende is dat deze solidariteit zich volledig van onderuit heeft ontwikkeld. Ver van de schijnwerpers van de media en los van heersende politieke krachten. Dit zijn hele gewone mensen die zich iedere dag opnieuw inzetten. Omdat ze het beu zijn te moeten vernemen hoe de overheid op onmenselijke wijze met migranten omgaat. Omdat ze zelf iets willen doen in plaats van defaitistisch toe te kijken. Of omdat ze gewoon een hart hebben.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be