Ondertussen in #StandingRock: traangas, rubber kogels en anti-drone afweersysteem

De belegering van de Standing Rock Sioux en hun medestanders in het kamp OcetiOyate is er één van machtsvertoon en intimidatie. Bij de bescherming van het groot-kapitaal verenigt in de North-Dakota Access Pipeline, worden steeds meer lugubere middelen ingezet.
We hadden al het waterkanon bij temperaturen onder nul, en traangas en kogels die zonder enige noodzaak op de burgers wordt ingezet.
Gisteren werd dit opnieuw gebruikt tegen vreedzame activisten.

De intimidatietactieken zijn intussen versterkt met het plaatsen van anti-drone afweerschut.

Laat het even op je inwerken, een raketsysteem inzetten bij de bescherming van het kapitaal tegen de oorspronkelijke bewoners van het gebied, wier land grotendeels gestolen is en waarvan het kleine stukje wat hun is toegewezen wordt bedreigt door een zeer milieuvervuilende industrie die eigenlijk allang zou moeten worden afgebouwd.

Volgens het Morton County Sheriffs Department is het systeem niet bewapend en dient het slechts voor observatie, bescherming van privébezit en handhaving van de openbare veiligheid.

sherif department missile system

Gezien de geschiedenis en het gebruik van geweld is het echter maar de vraag of dit systeem zo ‘geweldloos’ zal blijven worden ingezet. Zeker niet nu Trump aan de macht komt.