OM eist geen straf voor agenten die Mitch Henriquez gedood hebben

Het OM heeft vandaag haar steentje bijgedragen aan het eroderen van het vertrouwen in de burgerlijke rechtsstaat, door tegen de twee agenten die terecht staan voor de dood van Mitch Henriquez geen straf te eisen. Volgens het OM kan de agenten uitsluitend ‘mishandeling’ te laste worden gelegd en niet het veel zwaardere ‘mishandeling die de dood ten gevolg heeft’.

Officieel komt het OM tot deze conclusie omdat deskundigenverklaringen over de dood van Henriquez elkaar tegenspreken. In eerste instantie werd door deskundigen geconcludeerd dat Henriquez gestorven is als gevolg van een nekklem. Latere deskundigenverklaringen wijten zijn dood aan ‘een acuut stresssyndroom’. Het OM acht de laatste conclusie de meest waarschijnlijke.

In werkelijkheid vormen OM en politie natuurlijk twee handen op één buik en zal het OM de politie ten alle tijde in bescherming nemen. De politie kan ongestraft mensen in elkaar beuken, neerknallen of wurgen. Enige consequentie heeft het letterlijk nooit.

Mitch Henriquez had een gebroken strottenhoofd, een kapotte lever, gebroken ribben en als extraatje had de smeris ook zijn geslachtsdeel nog even ingetrapt.  De betrokken agenten zijn daarvoor echter berispt en dat is volgens het OM – i kid you not – ‘voldoende straf’.

Beelden van DE MOORD op Henriquez hieronder. Let vooral op video nummer 2, waarop Henriquez al buiten bewustzijn is en de agenten elkaar feliciteren met ‘het goede werk’.