Vliersiroop maken of een griepvaccinatie?

Reageren mogelijk

Over de massale inenting tegen de griep heb ik vaker geschreven. Bijna drie miljoen mensen krijgen over ruim een maand weer een uitnodiging om zich in te laten enten en dat worden er ieder jaar meer. Twijfelen aan de effectiviteit en/of de schadelijke bijwerkingen publiekelijk aan de orde stellen mag niet,  je loopt dan zelfs de kans een proces aan de broek te krijgen. Het gaat immers om veel poen, uw leven wordt ineens verschrikkelijk belangrijk gevonden. Voor de rest zoekt u alles maar lekker zelf uit want u bent immers sterk en sociaal gemaakt en moet verder niet zo zeuren.

Altijd maar weer dat rottige geld en de verstrengeling van belangen tussen de medische wetenschap en  farmaceutische industrie. De naam Osterhaus zegt in dit verband wel genoeg dacht ik zo.

Vlierbes
Vlierbes

Er overlijden mensen aan de gevolgen van een besmetting met het griepvirus, dat is nooit anders geweest. Of die spuitjes dat kunnen voorkomen? Er is door niemand een zinnig woord over te zeggen, het is per definitie niet te onderzoeken. Overlijden er nu minder mensen aan de gevolgen van griep dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden? Als u oud en versleten bent brengt het wellicht zelfs een genadige en redelijk snelle dood. Wel wordt er steeds meer bekend over de schadelijke bijwerkingen die de vaccins hebben, hetgeen uiteraard niet uitgebreid bekend wordt gemaakt.

Er zijn veel middelen om de eigen weerstand op natuurlijke wijze te verhogen en één ervan is het sap van de Sambucus nigra te drinken, de gewone vlier. Deze bessen zijn er nu weer volop en worden al honderden jaren gebruikt tegen griep en verkoudheid.

Ga er eens lekker op uit en pluk de rijpe, donkere bessen zelf. Niet naast de snelweg, die zijn vies, dat spreekt voor zich. Was het spul, haal takjes en groene onrijpe bessen eruit. Insecten had u al voorzichtig op een andere plaats in de vlierstruik geschud, die hoeven niet onnodig dood. Voor direct gebruik de bessen kneuzen en zeven door een theedoek of zo’n appelmoesmaakding. Beetje honing erbij en het is prima warm of koud te drinken. Dit sap blijft gekoeld een paar dagen goed. Voor gebruik in het najaar of in de winter ongeveer 20 minuten laten koken en in een met soda schoongemaakte fles gieten, dan blijft het ongeveer drie maanden in topconditie. Indikken met rietsuiker kan ook, ongeveer een kilo bessen op een kilo suiker. In de pan een minuut of 20 koken, dan heb je aangelengd met water een gezonde en lekkere limonade.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.