NOS biedt (een beetje) excuses aan voor berichtgeving over Wilders

De NOS is teruggekomen op haar berichtgeving over het bezoek van Wilders aan Spijkenisse. Wilders trapte afgelopen zaterdag de verkiezingscampagne van de PVV af in het Zuid-Hollandse stadje, naar verluid omdat het PVV-bolwerk is. Op dat bezoek kwam een horde journalisten af en een tachtigtal bezoekers. De belangstelling viel dus nogal tegen, ook volgens Wilders zelf, die grapte dat hij de verhouding journalisten-burgers graag andersom had gezien. NOS-verslaggever Michiel Breedveld betoonde zich echter voor de zoveelste keer een serviele PVV-propagandist en zag als enige een enorme mensenmassa die Wilders enthousiast begroette.

Op Twitter werd gisteren heel wat afgelachen om het serviele geslijm van de NOS en vandaag kwam zelfs de Volkskrant met een vernietigend oordeel. Voor  Marcel Gelauff vandaag aanleiding een halfslachtige ‘mea culpa’ op de herstelpagina van de NOS te plaatsen:

Vele reacties op onze berichtgeving over Wilders in Spijkenisse, afgelopen zaterdag. Ook vanmorgen nog. En iedereen die zich erover verbaast dat wij meldden dat er een ongekende belangstelling was, heeft natuurlijk gelijk. Want in feite was het niet veel meer dan een lijsttrekker op campagne, maar wel omringd door vele tientallen of misschien een paar honderd aanhangers en vooral door een ongekende hoeveelheid pers, uit binnen- en opvallend veel uit het buitenland. Met als gevolg heel veel geduw en getrek, mede door alle veiligheidsmaatregelen rond Wilders. Alles bij elkaar nog hectischer dan veel bijeenkomsten rond Wilders in het verleden. Dat hebben we geprobeerd te omschrijven, maar daar hadden we dus andere woorden voor moeten kiezen.