(Northern) Soulklassieker du jour: Bury me down by the river

Hier ken(de) ik haar van – de kennismaking bestond uit het veranderen van de tekst van Angel of the morning in een soort strijdlied. Later vertelde zij mij dat zij een enorme hekel had aan het lied dat zij misschien godbewaarme van de Guys & Dolls kende. Via het onvolprezen YT (dat ons ongetwijfeld ontnomen zal worden) liet ik haar kennismaken met de oudere versie van een zwarte zangeres uit de VS die vooral succes had in het Verenigd Koninkrijk. “Daar is zij zwarte zangeres uit de VS voor,” zei MaryAnne droogjes.
Ik zal op de dag van haar overlijden niet alsnog die engel opzetten, in plaats daarvan dit macabere lied geschreven door twee BeeGees, en de single wordt nog omgedraaid ook. 1969. PP Arnold, jammer dat zij hiermee debuteert in deze rubriek. Tisnietanders.


Give a hand, take a hand

Laat ik u ook alsnog kennis laten maken met MaryAnne…