Nieuws versleutelen waar je bijzit, kwaliteit van NieuwZuur

Niet dat ik ook maar een ogenblik van plan ben te kijken naar die rotzooi, maar op twitter kwam ik tegen

Verslaggever/Reporter Nieuwsuur. Covering wars & revolutions in Middle East. Fietser. Auteur van ‘Arabische Lente-een ooggetuigenverslag’

Jan Eikelboom.
Eikelboom meldde dat de nieuwe minister van buitenlandse zaken van Iran losweg een gelukkig Joods Nieuwjaar had gewenst, Rosh Hashana in zijn bewoordingen.
Een zekere SFPelosi, niet het beruchte Congreslid voor Californië, antwoordde dat het nog mooier zou zijn als Iran ophield “de holocaust te ontkennen”.

Javad Zarif antwoordde hierop:

@sfpelosi Iran never denied it. The man who was perceived to be denying it is now gone. Happy New Year.

Moet ik het vertalen? “Iran heeft het nooit ontkend. De man van wie opgemerkt werd dat hij het ontkende is nu weg. Gelukkig Nieuwjaar.”

Eikelboom maakte hiervan:

En op een vraag waarom Iran de holocaust ontkent: “@JZarif: @sfpelosi Iran never denied it. The man who did is now gone. happy new year.”

“De man die het deed” of “de man van wie opgemerkt werd dat hij het deed” is een nuanceverschil dat niet opzij te schuiven is. Zarif kan en mag de vorige president afvallen maar zal dit niet botweg rechtstreeks doen. Hij schuift Ahmedinejad niet direct de ontkenning van de massamoord in de mond maar suggereert dat dit van hem “gemerkt” werd.
De nuance.
Wacht er maar op, of u er nu bij heeft gezeten of niet, dat Eikelboom hier nieuws van maakt als “Iran ontkent holocaust niet meer”.
Opiniemanagement.
En heel journalistiek, in het volle besef dat hij het heeft tegen iemand die hem voor zijn luizige bezigheden betaalt antwoordt hij
“Doei”.

Die kennen we van die andere Midden-Oostenspecialist, Harald Doornbos, die er liever niet op aangesproken wordt dat hij heeft zitten plunderen bij de dode Gadhafi.
Niveautje van die “correspondenten” daar.

3 gedachten over “Nieuws versleutelen waar je bijzit, kwaliteit van NieuwZuur”

  1. The man who was perceived to be denying it is now gone.
    Moet ik het vertalen? … De man van wie opgemerkt werd

    Doe het dan alsjeblieft goed: De man die ogenschijnlijk… | De man die naar buiten toe de indruk wekte…

  2. Op 30/8 twitterde die lijkenpikker Harald Doornbos dit:

    “Was net bij Syrische vluchtelingen aan grens. Sommigen liepen net uit Syrie. Meesten die ik sprak hadden zoiets van: Bombarderen die hap.”
    Op de vraag van iemand die kennelijk lollig wi doen wie ‘hap’ is antwoordt lijkenpikker Harald Doornbos:
    “da’s die dikke vent die altijd naast de febo in damascus zit 🙂 #hap”
    Grappig hè? We hebben het hier over mensen die bestookt zijn met chemische wapens, dagelijks een afschuwelijk dood sterven, miljoenen van huis en haard verdrevenen die in onzekerheid verkeren over hun geliefden, een oorlogsmisdadiger met een Nobelprijs die nog een flinke schep bovenop al die ellende wil doen….en lijkenpikker Harald Doornbos vindt temidden van al die onbeschrijflijke ellende waar werkelijk niets grappigs aan is tussen al zijn getwitter over niks nog tijd om ‘grappig’ te zijn over de ruggen van mensen in een stad die volgende week misschien niet meer bestaat.

    Op 31/8 steekt de bovengenoemde Eikelboom lijkenpikker Harald Doornbos nog een veer in zijn reet….
    Kijk, en dat soort lui maken dat ik niet naar die sheeple-media en hun beroepsleugenaars – die zichzelf blijkbaar bij tijd en wijle reuze grappig vinden – wil kijken of luisteren.
    Ik kots van die lui.

  3. Nog een voorbeeld van slecht journalisme, in dit geval de Telegetver:
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/21861709/__Berlijn_verbiedt_Kerstmis_en_ramadan__.html
    En let op de reacties die het uitlokt bij mensen die niet in staat blijken zelfs dit simplisme cognitief te verwerken.

    Wat was er werkelijk aan de hand?
    Het aantal aanvragen om het einde van de Ramadan in de openbare ruimte te vieren rees de pan uit. Die aanvragen werden dus niet meer gehonoreerd op grond van capaciteitsproblemen in de openbare ruimte. Om het gelijkheidsprincipe te laten gelden werden aanvragen voor Kerstmarkten ook niet meer automatisch goedgekeurd. Er is dus geen sprake van een verbod op religieuze feesten.
    Inmiddels is men overigens op zoek naar geschikte locaties voor openbare feesten in het algemeen.

Reacties zijn gesloten.