Nieuw dieptepunt in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen

Een van de verkiezingskantoren van Donald Trump’s Republikeinse partij, in Hillsborough, North Carolina is door middel van een door het raam naar binnen gegooide molotovcocktail ernstig beschadigd. Het betreft het hoofdkwartier van zijn campagne in Orange County.

De vurige retoriek van de fascistische kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten lijkt hem deze keer in de staart te hebben gebeten.

Naast aanzienlijke schade aan het kantoor werd ook een niet te verstane leus op de muur van een naastgelegen gebouw aangetroffen: “Nazi Republicans get out of town or else.”

In een verklaring van de burgemeester wordt uiteraard met afschuw gesproken over het feit dat deze “haatdragende boodschap fatsoen, respect en integriteit in burgerparticipatie ondermijnt,” daarbij even over het hoofd ziend dat in de huidige verkiezingscampagne die principes al lang en breed uit het oog verloren zijn.

De beide kandidaten reageerden op de van hen te verwachten wijze. Clinton met een niet veel zeggende, maar politiek verantwoorde blijk van medeleven:

clint

En Donald Trump met zijn gebruikelijke tact, en beheersing van de feiten:

trmpDe beste man wordt met de minuut minder geremd door waarheid of redelijkheid.

“Het kantoor zelf is totaal verloren,” aldus Dallas Woodhouse, directeur van de Republikeinse Partij van Noord Carolina. “Het enige wat voor ons belangrijk is dat niemand werd gedood, wat heel goed had kunnen gebeuren.”

De lokale politie neemt de zaak uiteraard hoog op, en zal haar uiterste best doen om de dader(s) op te sporen.