‘Netanyahu’s Omroep Stichting’ NOS roeptoeter voor extreemrechts

Bij de NOS zijn ze de weg echt helemaal kwijt en het komt nooit never meer goed. Nou weet u dat we hier over het algemeen niet zo’n hoge pet op hebben van de NOS dat, net als de rest van de gelijkgeschakelde media in dit land, gewoon fact free maar wat ouwehoert en verder vooral volop meedoet aan het trappen van stemming tegen wat ik maar even zal noemen ‘de joden van het moment.’

Zo waren het begin dit jaar de ‘massale verkrachtingen door vluchtelingen in Keulen’ waar al lang niemand – en niet alleen wij gewone stervelingen maar ook de Duitse rechter – meer in gelooft (als het ooit al serieus genomen werd) behalve NOS-kwiebus Jeroen Wollaars die er nog maandenlang over liep te zeuren en te dreinen als een verwend klein kind dat zijn zin niet krijgt.

De Marokkaanse voetbaljochies passeerden inmiddels ook in overvloed de revue en dat geldt natuurlijk ook voor de medelanders van Turkse afkomst. Want o, verschrikkelijk die Erdoğan! Dat in Egypte waar na een Pinochet-achtige staatsgreep een mensenverachtend regime aan de macht kwam dat meer journalisten in de cel heeft gegooid dan Erdogan, moet de NOS nog steeds even vermelden. Laat ik er wellicht ten overvloede even bij zeggen – voor het geval mensen denken of zeggen ‘en Ebru Umar dan?’- dat Ebru Umar geen journalist is maar een haatzaaiend vals loeder dat liegt met elke teug die ze in- en uitademt.

Bovenstaand alleen maar even om kort aan te geven dat we wel wat gewend zijn aan bagger van de Nederlandse Omroep Stichting. Maar afgelopen week zat ik zelfs hoofdschuddend te kijken naar de pagina’s op het internet van de omroep. Het eerste waarvan ik dacht ‘hoe krijgen ze het verzonnen’ was een heel jankverhaal over hoe moeilijk de Franse politie het wel niet heeft. Ze zijn ‘moegestreden’ en het gaat er dan over dat na het afkondigen van de noodtoestand na de slachtpartijen van vorig jaar die klotenburgers van het land ook nog eens een keer in steeds meer steden demonstreren tegen de afbraak van hun politieke en sociale rechten onder de verzamelnaam ‘Nuit Debout’, waardoor de Franse veldwachters dát ook nog eens een keer op hun bord krijgen.
Een Franse agent:

“Ik snap dat de noodtoestand belangrijk is, want alleen op die manier kunnen we voorkomen dat we nog eens getroffen worden door terreuraanslagen. Maar het is zeer zwaar. We zijn als politieagenten gemobiliseerd alsof het land in oorlog is. Met onmogelijke werktijden.”

Bron

Ze hebben het er maar druk mee: nachtelijke huiszoekingen, noodverordeningen uitreiken aan allerlei mensen die het van het ene moment op het andere verboden wordt zich naar demonstraties te begeven plus daarnaast – maar dat lees je evenmin bij de NOS – heeft men het uiteraard ook nog heel druk met het terroriseren van vluchtelingen in Calais en Duinkerke.

En dan is er natuurlijk het grove geweld waarmee de Franse smerissen tekeer gaan tegen de demonstranten van ‘Nuit Debout’ die zich steeds talrijker en in steeds meer steden manifesteren. Voor zover ik weet is het geweld toch echt begonnen zo niet uitgelokt van de kant van de politie. Welnu, er is geen regime zo misdadig of er zijn er wel die bereid zijn op straat het smerige, mensonterende werk er voor op te knappen. Daarom – om maar iemand te parafraseren die veelvuldig in het nieuws is – ‘nul medelijden’ met de overspannen dienders. Je zal bij de NOS eens wat lezen over de oorzaken van de boosheid in grote delen van de Franse maatschappij zeg. Dat zou wat zijn. Een boosheid die trouwens niet beperkt is tot Frankrijk maar zich in vele gedaantes manifesteert overal in de wereld. Maar in plaats daarvan een jankverhaal over overspannen gewelddadige ‘nobodies’ in uniform.

Zo mogelijk nog bonter dan Ron Linker van wie bovengenoemd verhaal is, maakte Monique van Hoogstraten het deze week. Zij wil de wereld laten geloven dat de Palestijnse burgers in het getto van Gaza zich massaal in de fik steken uit onvrede met Hamas. Tuurlijk. De opgesloten mensen in het getto van Gaza zijn namelijk helemaal niet kwaad over het feit dat genocidestaat Israël hun huizen en mensen bestookt met witte fosfor. Hulpverleners die doodgeschoten worden in Gaza door Israëlische sluipschutters? De Palestijnen zul je daar niet over horen. Naar het schijnt stonden Palestijnse kinderen zelfs te juichen en te dansen van plezier op het strand van Gaza in de zomer van 2014 toen bommenwerpers en straaljagers van de qua sterkte ruimschoots in de top 20 horende strijdmacht ter wereld een paar van hen heel precies raakten krachtens Bart Schuts ‘ze mikken nu eenmaal beter.’

Waar, zo vraag ik me af, haalt zo’n mens het vandaan om te veronderstellen dat mensen alle domheid van de wereld die je maar kan verzinnen ook voor zoete koek slikken? Die wanhopige situatie in Gaza waar Van Hoogstraten – hier meer over haar bizarre manier van verslaggeving als je het zo mag noemen – is niet veroorzaakt door Hamas maar door Israël. Allereerst vanwege de misdadige oorlogen (en de daarmee gepaard gaande genocidale praktijken) die het land voert tegen de vrijwel weerloze bewoners van het Getto van Gaza wier situatie in menig opzicht weinig verschilt van die van de bewoners van het getto van Warschau voordat het door de nazi’s met de grond gelijk gemaakt werd.

Een tweede oorzaak van de wanhoop is het feit dat Israël in de periodes tussen het met militair geweld losgaan op de mensen in het getto, de wederopbouw op allerlei mogelijke manieren frustreert waardoor er gebrek is aan de meest elementaire zaken zoals cement, brandstof en elektriciteit. Maar het wereldvreemde en bizarre verhaal van Monique van Hoogstraten is kennelijk de moeite waard aangezien het inmiddels ook in een voormalige verzetskrant waarvoor tientallen mensen in de duinen zijn kapot geschoten, staat.

Dat ontlokte iemand niet geheel onterecht de opmerking dat Trouw in Van Hoogstraten (de link verwijst naar nóg een kras voorbeeld uit de talrijke van hoe Van Hoogstraten het vak journalistiek een geheel nieuwe inhoud geeft) de nieuwe Perdiep Ramesar heeft gevonden terwijl iemand anders de NOS alvast maar omdoopte in ‘Netanyahu’s Omroep Stichting.’

Ook niet echt ver gezocht lijkt me. Misschien wordt het tijd de omroepstichting nu maar echt op te heffen aangezien zij niet doet wat haar taakstelling (althans officieel) is namelijk nieuws brengen maar zich in plaats daarvan gedraagt als het roeptoeterbureau van extreemrechts.