Neonazi Tommy Robinson mag geen gebruik meer maken van Paypal

Neo-nazi Tommy Robinson

Een tegenslag voor neonazi de held van de Britse arbeidersklasse Tommy Robinson: “Paypal has told former English Defence League leader Tommy Robinson it will no longer process payments on his behalf … Online petitions calling on finance firms to sever links with him have gained thousands of signatures … In a statement, Paypal said it could not comment on individual customers but added that it regularly reviewed accounts to ensure their use aligned with its acceptable use policy”.

Paypal zegt dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is, maar dat er wel grenzen zijn: “Striking the necessary balance between upholding free expression and open dialogue and protecting principles of tolerance, diversity and respect for all people is a challenge”.

Uiteraard is de verontwaardiging groot in extreemrechtse kringen. Volgens Robinson is het allemaal de schuld van – jawel – George Soros, de MSM en Big Tech in Silicon Valley die samen zouden zweren om te voorkomen dat hij een serie lucratieve lezingen in de VS gaat verzorgen. Zoals alle extreemrechtse malloten is Robinson niet in staat (of niet bereid) in de spiegel te kijken: zit het tegen, dan is dat nooit zijn schuld, maar het gevolg van een samenzwering van de elite/links/joden/moslims/al die groepen tegelijk.

Tussen de bedrijven door noemde Robinson PayPal ook nog even ‘fascistisch’ en betichtte hij het bedrijf ervan het tegoed op zijn rekening geconfisqueerd te hebben, wat – uiteraard – een regelrechte leugen was.

Bron: BBC