Neo-nazi Tommy Robinson van Twitter geschopt

Neo-nazi Stephen Christopher Lennon, alias Tommy Robinson, is van Twitter geschopt. Robinson is vooral bekend als oprichter van de inmiddels volledig verlopen extreemrechtse knokploeg English Defense League (EDL). Eerder raakte Robinson al de felbegeerde ‘verified’-status op Twitter kwijt.

Robinson leidde de EDL tot 2013, toen hij in een met veel publiciteit omgeven move door de denktank Quilliam overgehaald werd zich wat minder extremistisch op te stellen. Tommy’s bekering tot het politieke midden duurde niet zo lang. In 2015 richtte Robinson een Engelse afdeling van Pegida op. Al te succesvol was die poging overigens niet: na de aankondiging bleven het verder opvallend stil.

Minder rustig was het op Twitter, waar Tommy zich vooral onledig hield met het verspreiden van nepnieuws en het zaaien van haat tegen moslims (allemaal terroristen en pedofielen, volgens Tommy). Gisteren was Twitter Tommy’s fascistische geraaskal dan eindelijk beu en kreeg hij te horen dat hij zich voorlopig maar elders moet zien te vermaken.