Neil Young maakt documentaire over Monsanto, zaaier van angst

Enkele weken na het uitbrengen van zijn CD ‘The Monsanto Years‘ recidiveert Neil Young met de documentaire ‘Seeding Fear’ over boer Michael White van Alabama. Monsanto probeert terug te slaan met de argumenten, die elk anti-GGO-activist van buiten kent.

Young produceerde deze documentaire en zette er muziek onder van zijn Canadese kompaan Daniel Lanois.

“Dit is het verhaal van een landbouwersfamilie in Amerika, maar het gebeurt over heel de wereld. Het is een verhaal dat maar tien minuten van je tijd vergt om er even naar te kijken. Het is een eenvoudig menselijk verhaal, het hartverscheurende verhaal van een man die zich verzette tegen de bedrijfsgigant Monsanto”, aldus Neil Young in een commentaar op zijn eigen Facebookpagina.

“Monsanto is een enorm rijke multinational, die nu 90 procent van alle soja- en maisteelt controleert in de VS. Gezinsboerderijen werden verdreven door gigantische agribedrijven over dit uitgestrekte land dat wij thuis noemen.”

Monsanto zit verveeld met de aandacht die Neil Young aan de zaak geeft met zijn CD en deze documentaire en probeert een en ander te weerleggen met argumenten die elke GGO-activist van buiten kent. Het bedrijf poogt zelfs een vergelijking te trekken met auteursrechten in de muziekbusiness. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be