Nederlands rabiaatrechts anti-vluchtelingenbeleid succesvol

De hysterisch rabiaatrechtse asielpaniekzaaiers in ons land kunnen ophouden met huilen: het Nederlands asielbeleid blijkt bij de strengste van Europa te horen:

Ondanks een hoog percentage verstrekte verblijfsvergunningen behoort Nederland toch tot de meest restrictieve landen in Europa. Nederland ontvangt namelijk niet veel vluchtelingen die kansloos zijn, zoals uit Oost-Europa en West-Afrika. In plaats daarvan komen er juist veel vluchtelingen die kansrijk zijn, zoals uit Syrië en Eritrea. Maar voor die laatste groep is Nederland strenger dan andere Europese landen. (Volkskrant)

Nou, wees er maar trots op hoor, we doen goed mee met het terugschoppen in de goot van asielzoekers, zoals we daar bijna 80 jaar geleden ook al niet onverdienstelijk in waren. Het is natuurlijk ook niet verwonderlijk na 5 jaar van het meest rechtse, xenofobe beleid in dit land sinds het kabinet Seyss-Inquart. Eerst in perfecte samenwerking uitgevoerd door VVD, CDA en PVV, en in Bruin II vervulde de PvdA graag de rol van eigen principeverraders zoals het CDA die eerst met verve vervuld had. Beide in de hoop dat dit cateren voor Rabiaatrechts Neanderthaler Nederland hun zetelpeil mooi op niveau zou houden, maar naar het zich laat aanzien voor beide met desastreuze gevolgen, zij het dat het CDA na een heilzame oppositieperiode weer wat opkrabbelt. In de peilingen, althans.