Nederland publiceert ‘politiek te brisant’ rapport niet

Wat mogen wij Nederlanders niet weten van de politiek?
Het lijkt erop dat de angsthazen in kabinetje Rutte2 niet gediend zijn van openbaring van een rapport van de Europese Centrale Bank over het vermogen in de EU.

De Household Finance and Consumption Survey heet het onderzoek waar de Bundesbank zenuwachtig omheen drentelt. Drie jaar lang hebben onderzoekers op microniveau de welvaart van Europese huishoudens onder de loep gelegd. Een onderneming die waarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar is omdat de resultaten ‘politiek te brisant’ zijn, zoals een centrale bankier volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung gefluisterd zou hebben.

Is het kabinet bevreesd voor het anti-Europese sentiment waar men net zoals de collega-politici in Duitsland voor siddert? De Hardwerkende Duitser heeft er al genoeg van. De Hardwerkende Nederlander kan er wel eens spuug genoeg van krijgen. Zeker als zal blijken dat bijvoorbeeld de Italianen over het algemeen meer geld hebben dan de ploeteraars in de Lage Landen.

Het wachten is op een teken-verzet-tegen-de-eu-aan site. Die niet noodzakelijk van dat discipelenclubje van Geert Wilders hoeft af te komen.