Moord op Macedonische man in Maastricht mocht niet vastgelegd

Dit krijg je als een meerderheid in de Tweede Kamer het vastleggen van activiteiten van smerissen wil verbieden – let wel, zoiets zal toch als wet moeten worden ingesteld, maar in Maastricht (en daar vast niet alleen) loopt men er alvast op vooruit:

Eén getuige zegt dat hij heel verbaasd was over de actie van de agenten. “Een jongen die naast me stond, filmde de arrestatie. Hij was al vanaf het begin aan het filmen, toen ze nog aan het vechten waren. Toen ze het slachtoffer aan het reanimeren waren, kwam een agent naar hem toe. Hij moest meteen stoppen met filmen en de beelden wissen”, vertelt hij. “De agent controleerde of de jongen op de wisknop drukte. Daarna pas kreeg hij zijn telefoon terug. Verdoezelen van bewijsmateriaal, noem ik dat.”

Bron, ook aangaande verdere bemoeienis van politie ter plaatse.

Tot nu toe waren er vooral vragen naar aanleiding van de dood van de “afgewezen asielzoeker” uit Macedonië. De politie beijvert zich zelf deze vragen in antwoorden om te zetten. De man moest dus al ter plaatse “gereanimeerd” worden en dat is niet gelukt. Kortom, hij is in het winkelcentrum, waar hij ¿wat precies? deed, gewurgd.