‘Minder Marokkanen’; zo simpel is het

Ahmed Aboutaleb concretiseerde Geert Wilders’ uitspraak nog eens in Zomergasten:

“Wilders heeft erbij gezegd dat hij dat gaat regelen. Dan heeft de samenleving er recht op te weten hoe hij dat gaat doen’, aldus Aboutaleb in het VPRO-programma. ‘Ik wil van hem weten: wat is je plan? Wanneer ga je dat regelen. De samenleving heeft het recht dat plan te kennen.’ ”
(…)
Hij verwijst echter naar zijn vader, die bang is dat hij Nederland moet verlaten. ‘Dat doet hem waanzinnig veel pijn’, aldus Rotterdams burgemeester, die vertelde dat zijn vader twee banen had om zijn kinderen te laten studeren. ‘Van hem moet er minder zijn, niet omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, maar omdat hij tot een etnische groep behoort. Mijn ouders zijn bang. Dus ik wil van Wilders weten: wanneer gaat u ze terugsturen?’ (Volkskrant)

Zo eenvoudig is het. Ons juridisch systeem echter heeft er (minstens) anderhalf jaar voor nodig om überhaupt een rechtszaak te beginnen tegen die Venlose haatpruik. Als je daarentegen als donkergekleurd jochie iets flikt ben je binnen twee weken veroordeeld, of loop je geketend achter een motorfiets aan te rennen.