Met Ronnie the Rocket naar de rode overwinning!

Gelijk hebben is geen kunst, en altijd gelijk hebben is niet moeilijk als je patertje langs de kant bent.
En ja, steun uitdragen voor Syriza twee jaar geleden, en voor Podemos vorig jaar, het diende eingelijk nergens toe. Maar beter verkeerd gekozen dan slechts “zie je wel, ik wist het wel” kunnen roepen.
Campagnevoeren voor de Labourparty van Jeremy Corbyn zal in dezelfde categorie vallen. Maar het is voor het eerst sinds de dagen van Harold Wilson, slachter van Biafra, deporteerder van de Chagossianen en en passant ook even sluiter van de Britse zeezenders, dat ik hoop dat Labour wint. Bijvoorbeeld, omdat Jeremy Corbyn de zaak van de Chagossianen steunt, daar kende ik zijn naam van.
En Ken Loach, die eigenlijk eveneens verder links staat, doet het ook.

Ik las laatst dat Corbyn zijn hoger onderwijs, toch “slechts Polytechnic”, niet heeft voltooid en alleen daarom al met de nek wordt aangekeken door Labourmiljonairs en andere Tories. In Nederland wil men zich ook nog wel eens vrolijk maken over Emile Roemer, die ook niet hoog genoeg opgeleid is (over Wilders zwijgt men op dit punt fijntjes, want hij spreekt namens Het Volk tenslotte). Het is een pluspunt voor Corbyn.
Terzake. Hij wordt mede gesteund door Gary Lineker, Billy Bragg natuurlijk, Brian May, Lily Allen neem ik aan ook, en kijk eens wie zich bij het gezelschap gevoegd heeft gisteren:


Snooker, bij uitstek proletarische sport, voortgekomen uit de sfeer van tapperijen, om als heer gekleed met vest en vlinderdasje te spelen. En geen grotere held dan de niet als nr. 1 erkende O’Sullivan, van wie snookerbonzen zeggen dat hij de sport een slechte naam bezorgt. Dat is zoiets als zeggen dat Cruijff reclame maakte tegen voetbal.
Met Ronnie the Rocket moet het lukken de achtste juni!