Mehrdad moet blijven!

Rond september 2017 hebben Femke & ik ons opgegeven voor het ISK buddy programma. Dit houdt in dat wij een vluchteling een keer in de week met ons mee op school zouden nemen, zodat ze meer van de Nederlandse cultuur en de taal konden leren.

Wij kregen toen Mehrdad aangewezen, een vluchteling uit Afghanistan. Hij was toen iets meer dan drie jaar in Nederland. We hadden meteen een goede connectie met hem. We leerde dat hij op hoog niveau UFC speelde, maar dat hij nu voetbal speelt. We leerde waar hij vandaan komt en ook dat hij door de vreselijke Taliban Afghanistan heeft moeten verlaten.

De maanden gingen voorbij en Mehrdad kreeg het heel leuk in de klas. Hij was gewoon een onderdeel van onze klas geworden, niet een jongen die er gewoon naast zat. Uiteindelijk kregen we te horen dat hij weg ging uit Zutphen omdat hij verplaats moest worden naar een ander AZC in Nederland. Maar uiteindelijk bleef hij toch in Zutphen, alleen ging hij wel weg bij Isendoorn en onze klas.

We zijn nu een aantal maanden verder en Femke en ik hebben deze week het ISK bezocht. Dit is de plek waar de vluchtelingen naar school gaan en goed Nederlands leren. Hier heb ik allemaal hele aardige mensen ontmoet. Er waren ook nog twee andere meisjes mee die ook een buddy hadden. We werden opgesplitst en gingen alle vier naar een andere klas. Ik zat toevallig in de oude klas van Mehrdad.

Alhoewel het een hele goede ervaring was bij het ISK hebben we ook nieuws te horen gekregen. Eerst dat hij naar de havo was ingestroomd. Femke en ik waren helemaal blij want we merkten ook op school al dat hij een slimme jongen was. Maar helaas hebben we ook te horen gekregen dat hij helaas weer terug naar Afghanistan moet. Wij willen dit stoppen!

Help ons en misschien kan Mehrdad blijven!

Met vriendelijke groet,

Iris van der Vegt (en natuurlijk Femke Visser en de rest van 3tvr op het Isendoorn)

Petitie.