Media, noem jullie monster gewoon bij naam

De berichtgeving over het fenomenale huzarenstukje van die ‘flinkerds’ in Leiden was op zijn zachtst gezegd nogal merkwaardig.
Vooral hoe dat geteisem werd aangeduid in de media en daarom drie voorbeelden uit een hele reeks ter illustratie van wat ik precies bedoel.
De Godwins maken zich ook in deze vanzelf.
Hoe zou Omroep West de overval van Nazi-Duitsland gebracht hebben?
Zo wellicht: ‘Activisten bezetten Sovjet Unie’

Activisten
Activisten

Nu.nl zou misschien over de invasie door Nazi-Duitsland van Polen als volgt bericht hebben: ‘Mannen duwen slagboom Poolse grens opzij’

Slagboom
Slagboom

‘Metro’ van nazi-media groep ‘Telegraaf Media Groep’ zou over de vernietiging van het getto in Warschau in 1943 gemeld kunnen hebben: ‘Laatste relschoppers opgepakt.’

laatste relschoppers
laatste relschoppers

Verder bericht het vandaag over de jongste oprisping uit de onderbuik van nazi-fluim wiens enige doel in het leven haat, haat en nog eens haat is, Krankjoram van Klaveren, als zou de dienstplicht weer ingevoerd moeten worden. Gelukkig maar dat we ‘Metro’ hebben want stel je voor zeg dat ons per ongeluk de diepzinnige gedachten en zielenroerselen van het nazi-tuig in dit land eens een keer zouden ontgaan.

‘Mannen’, ‘activisten.’ Als er nou vandaag of morgen een moskee in brand gestoken wordt en er mensen op een afschuwelijke manier dood gaan, hoe worden de daders dan in de Nederlandse media genoemd? Bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken?

bezorgde burgers...
bezorgde burgers…

Wat ik er maar mee zeggen wil: de media kunnen heel best het monster van het nazisme dat ze in jaren haatpropaganda mede gecreëerd en gecultiveerd hebben bij naam noemen hoor.
Dat is minder hypocriet en de verantwoordelijkheid voor hun rol als poldervariant van Radio Mille Collines ontlopen ze toch niet.
Het verschil met de gang van zaken in Duitsland kan haast niet groter zijn.