MAL: Meldpunt Asociale Laowai

De website noemen we Meldpunt Asociale Laowai, oftewel MAL. Op MAL kun je anoniem je beklag doen over luidruchtige en (potentieel) gevaarlijke buitenlanders in jouw wijk. Deze klachten kunnen dan door de lokale overheid gebruikt worden om aan de centrale overheid te laten zien dat buitenlanders uit de stad moeten worden gebannen. Het maakt niet uit dat buitenlandse bedrijven en werknemers een grote bijdrage leveren aan de economie, ze zijn luidruchtig en onbetrouwbaar: weg ermee! (Trouw)

Komt dit je bekend voor? Laowai  is de naam voor buitenlanders in China, ik vind het wel een heel mooi woord. Zou ons woord ‘lawaai’ daar vandaan komen? Helaas dat is niet zo.

In ieder geval zie ik die lompe West-Europeanen en Amerikanen helemaal voor me in het zich misdragen daar in China. Om je dood te schamen als je tot dezelfde groep behoort. Wat opvalt is dat de Chinezen te beschaafd zijn om zo’n meldpunt aan te moedigen. Nederlanders zijn dan weer van die lompe, onbeschofte West-Europeanen die dat wel doen, voor de hier wonende buitenlanders. Met dank aan de totaal van enige beschaving gespeende, onbeschofte, walgelijke, stijf van idiotie staande PVV  en zijn even zo verfoeilijke aanhang.