Maak de Klimaatmars groot!

Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. Doe mee.

Waarom gaan we de straat op?

Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid. Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.

  • Wij zijn voor een eerlijke verdeling van de lasten en lusten.
  • Wij zijn voor ‘de vervuiler betaalt’.
  • Wij zijn voor een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont.
  • Wij zijn voor een toekomst met goede groene banen.

Bekijk het event op Facebook!

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie en organiseert dit samen met de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond.

Hoe jij kunt helpen de klimaatmars groot te krijgen

Om heel veel mensen naar de klimaatmars laten komen hebben we meer nodig dan persberichten en Facebook oproepen. We hebben jouw hulp nodig om duizenden mensen over te halen om op 10 maart mee te lopen. Samen gaan we duizenden mensen bellen en appen. We organiseren lokale meet-ups en samen-reis events. En dus zijn we op zoek naar organizers die tot 10 maart in hun vrije tijd willen helpen met mobiliseren. Ben jij iemand die goed kan organiseren, enthousiasme kan overbrengen en makkelijk contact kan maken met mensen? Meld je aan als werver voor de Klimaatmars via het formulier op deze pagina en we bellen je terug.

Wat is ons plan?

Ons plan is om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan over eerlijk klimaatbeleid, en waarom het belangrijk is om op 10 maart mee te doen. En om ze te vragen zelf ook weer het gesprek aan te gaan met meer mensen, zodat we een lawine van gesprekken in werking zetten en heel veel mensen bereiken. En dus zoeken we mensen die:

  1. Lokaal, of op hun eigen thema bel-avonden kunnen organiseren om zoveel mogelijk organisaties en mensen te bellen met een verzoek om op 10 maart mee te lopen en andere mensen mee te nemen.
  2. Lokaal, of op hun eigen thema meet-ups kunnen organiseren om nog meer mensen te vinden die daar aan mee kunnen helpen.
  3. Samen-reis events kunnen organiseren.
  4. Lokaal posters en flyers kunnen verspreiden.
  5. Op evenementen en drukke plaatsen de klimaatmars aan kunnen kondigen.

We zoeken organisators, techneuten, mediamakers en ontwerpers, bellers, aanpakkers en doorzetters die ons team de komende weken kunnen komen versterken. Dus, meld je aan via het formulier.

– Overgenomen van Maak de Klimaatmars groot