Loeren en klikken en etnisch profileren – Amsterdam 2018

Vader wandelt met dochter door het park – maar dat kan zomaar niet in het Amsterdam van Halsema en de o zo linkse coalitie die de stad bestuurt.
Kort citaat:

We hebben vandaag zowel contact gehad met de agent die mij gisteren staande heeft gehouden als met de wijkagente. Uit alles blijkt dat men het graag klein wil houden en niet wil ingaan om de eigenaardige handelswijze van de melder (de vrouw met het hondje) of de vreemde formulering in de melding. De zinsnede dat mijn dochter en ik volgens de melder “niet bij elkaar zouden passen”, zoals de agent gisteravond al aangaf en wat hij vandaag telefonisch bevestigde, krijgt betekenis in het licht van de extra informatie die we hebben gekregen over de melding. Er staat: “getinte man met klein blond meisje” en daarbij zou ik “vreemd gedrag” hebben vertoond. De politie Amsterdam heeft volgens ons heel wat uit te leggen, want dit is etnisch profileren. Een ‘getinte man’ (ook ik heb wat zon op mijn huid gekregen deze zomer) mag in Bos en Lommer kennelijk niet met een blond meisje over straat lopen.

Verder lezen.