Liegende VVD’er mag – uiteraard – gewoon blijven

CIDI-voorzitter en prominent VVD’er Ron Eisenmann kan gewoon blijven zitten. Eerder vandaag werd bekend dat Eisenmann er een twitteraccount op nahield waarin Herman Loonstein, de voorzitter van de joodse scholengemeenschap Cheider, ervan werd beschuldigd kindermisbruik op zijn school met de mantel der liefde te bedekken. Allemaal nog tot daar aan toe, maar Eisenmann pretendeerde dat het account werd beheerd door oud-leerlingen van de school.

Een oud-leraar van de school wordt ervan verdacht tenminste zes leerlingen misbruikt te hebben.  De zaak deed uiteraard nogal wat stof opwaaien, met name binnen de joodse gemeenschap. Blijkbaar zag Eisenmann de affaire als een kans wat openstaande rekeningen met Loonstein te vereffenen. Een dag voor de rechtszaak van start ging, werd het account geopend, waarna er een stortvloed aan nepberichten volgde. Inmiddels heeft Eisenmann het account opgeheven.

In een normale partij zouden dergelijke escapades leiden tot een gedwongen vertrek, maar voor de VVD gelden zoals bekend andere regels. Volgens Marijn Ornstein, voorzitter van de VVD Amsterdam, is dit een privézaak die verder geen consequenties heeft. Tenslotte kan iedereen een foutje maken, nietwaar? Eisenmann heeft zijn excuses aangeboden en daarmee is voor Ornstein de kous af. Een buitenstaander zou misschien denken dat Eisenmann niet erg integer heeft gehandeld, maar dat zien we volgens Ornstein helemaal verkeerd. Iedereen kan fouten maken: “Ook Ronnie Eisenmann. Het gaat erom: hoe ga je met die fouten om’. Eisenmann kan daarom gewoon aanblijven als fractievoorzitter van de VVD in Zuid. ‘Wat mij betreft is er geen reden om een vermenging van wat er hier is gebeurd, te zien met de VVD”.

Bron: AT5