Leve de republiek! maar handen af van de prinsessen

Het jaarlijkse uitje van de koninklijke familie op koningsdag zit er weer op. Ze hebben weer rondgelopen om oud-hollands kantklossen te bekijken, ze hebben klootschieten en zaklopen geïnteresseerd gadegeslagen, ze hebben handjes geschud enzovoorts.

Tenminste dat denk ik, want ik heb het niet bekeken. Ik zag ergens wel een filmpje van een pubermeisje dat een bal tegen haar zus aan keilde. Dat was wel weer leuk.

Minder leuk zijn de gore ranzige uitspraken over de prinsessen. De oudste is net 14. Natuurlijk zijn ze aan het puberen, groeien er borsten, vast ook ergens wat haar en ja onder invloed van puberhormonen kunnen vrouwen uitdijen. Of het komt van de hamburgers, wie weet. Feit is dat het ons geen ene mallemoer aangaat hoe die meiden eruit zien. Daar denken sommige personen op leeftijd anders over. Die vinden dat ze het recht hebben om zich een mening te vormen over het lijf van deze kinderen.

Of dit exemplaar, die het gezicht van het kind niet heeft gescreenshot maar wel haar ontluikende borsten en dan dit tweet:

Uit respect voor Alexia plaats ik de screenshot zonder haar borsten, maar je kunt het zelf opzoeken als je het nodig vindt.

Waar het hier om gaat is dat de Nederlandse traditie van klootschieten en ezeltje prik op koningsdag gepaard gaat met deze misogyne en pedofiele goorlapperij. Alleen hierom al gun ik die leuke prinsessen een normaal leven, buiten de spotlight en buiten het zicht van deze zielige figuren.

Natuurlijke zit er schoonheid in ontluikende vrouwen. Natuurlijk is het prachtig om te zien, zoals het mooi is om te zien hoe bloesem in de knop staat, of een kalfje geboren wordt. Het hoort bij de schoonheid van het leven. Dat dit overstemd moet worden met drek van gefrustreerde mannetjes én vrouwtjes die menen dat ze iets moeten zeggen over het gewicht of de tietjes van een minderjarig kind, maakt dat ik er helemaal van overtuigd ben dat we dat koningshuis rap moeten ontmantelen. Dit mag je kinderen niet aan doen.

Dus: leve de republiek! En een dikke vinger voor alle goorlappen.