Lekker veel geld verdienen met het mollen van kust en duin? Toch maar niet

Natuurbescherming was ooit een gedeeld streven van liberalen (echte), sociaal-democraten (echte) en anarchisten (ook echte). De eerste twee politieke diersoorten zijn zo goed als uitgestorven in Nederland. De derde heeft wel culturele invloed (gehad), op dit punt bijvoorbeeld, maar is numeriek verwaarloosbaar geweest door de jaren heen. Dan krijg je het er van.
Vandaag 19 januari werden ruim 88.000 handtekeningen tegen de plannen de bouw aan strand en duin te vergemakkelijken, ten dienste van de bouwmaffia waar natuurlijk heel toevallig mijnheer SvH ook bij hoort.

Minister Melanie Schultz van Haegen sluit niet uit dat haar omstreden kustplan nog wordt aangepast om de ontstane maatschappelijke en politieke onrust te temperen. ,,Ik weet dat er iets zal moeten gebeuren.”

In de wandelgangen van de Tweede Kamer zei de minister dinsdagmiddag dat ze eerst in overleg wil met alle betrokkenen. ,,Ik heb nog niet eens een stuk naar de Kamer gestuurd. Als dat is gebeurd, komt er een aantal weken de mogelijkheid van inspraak. Tegelijk heb ik een afspraak gemaakt met diverse organisaties om elkaar half februari te treffen. En ook met de Kamer ga ik graag het debat aan.”

Verder lezen.

Een hamerstuk wordt het niet, zo te zien. Zelfs de PvdA sputtert tegen, al zal die partij dit schitterende kabinet natuurlijk niet laten vallen om wat zandkorreltjes.