Legbatterij-eieren nog steeds gebruikt ondanks verbod

Het mag niet meer in Europa, toch worden in producten als koek, pasta, shampoo, mayonaise en tandpasta nog steeds massaal eieren uit legbatterijen verwerkt. De PvdA wil dat een halt toeroepen, en gaat demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vragen een importverbod in te stellen voor producten waar illegale eieren in zitten. (Trouw)

Hulp zoeken voor misstanden in de bio-industrie bij demissionair staatssecretaris Henk Bleker (CDA), tja je kunt het proberen, maar reutelende spreker Bleker zal hier niets aan doen. Want zo zegt Henk: “Daar kan ik niet voor instaan, dat is technisch gezien onmogelijk.”

Er worden dus regels afgesproken en Bleker beweert dat die niet te controleren zijn op uitvoering. Ik ben simpel, bedrijven die producten maken krijgen facturen, dan is het toch na te gaan waar die eieren vandaan komen en hoe daar de eieren zijn geproduceerd, of ben ik nou echt simpel? Een beetje legbatterij in Europa zit toch wel in een database?

Maar zo is Henk, slopen natuur, want niet afgesproken, kan hij prima, opkomen voor de vermeerderaars in de bio-industrie kan hij ook prima, want is er zelf een, maar opkomen voor een beter leven van dieren en betere producten voor de bevolking, nee daar moet je niet voor bij Henk zijn. Daar is Henk niet voor, als goed CDA’er.