Krapuuls Dancehop – Talkpoeder

Er valt van alles te verhalen over R&B (de echte), soul, rock’n’roll en wat er aan voorafgaat, maar waar het eigenlijk om gaat is dat het liefst dansbaar is.
Welkom in de Krapuulhop, deel 1

Danny and the Juniors, At the hop>


Tune up!, Junior Walker and the All Stars


Just a little misunderstanding, The Contours. Een nummer mag best ergens over gaan, zoals in dit geval, maar het hoeft niet per se. Eleanor Powell en Fred Astaire voelden zich geïnspireerd…


Two can have a party, Tammi Terrell
Dit filmpje duikt op meer plaatsen op, het is ergens uit gehaald, geen idee waaruit.
(TOEVOEGING IN 2019: De filmpjes moesten om duistere redenen herplaatst worden en inmiddels weten we van een attent lezer dat de scène uit de film Hellzapoppin’ komt.

Verhaaltje dan. Voor het organiseren van een of meer soulparty’s ging ik eens op inspectie langs mogelijk geschikte gelegenheden. Een ervan had een spiegelende vloer, zoals bij Eleanor & Fred. Dit leek mij niet zo wenselijk.
Gewoon hout dient evenwel met talkpoeder bestrooid te worden, tegen glijden. Er is een reeks verzamelalbums uitgebracht onder de naam Talcum powder en eerlijk gezegd associeerde ik dit poeder met iets anders – met iets na afloop van het feest zal ik maar zeggen. De kleintjes zijn nog op dus ik leg het verder niet uit. Ik heb het zelf ook moeten uitvinden hoe het zat met die vloer en het poeder.

Heeft u een houten vloer en wilt u de voetjes in beweging hebben: houd het poeder bij de hand…