Kom naar de Wadden en stop Shell

Milieudefensie en de Waddenvereniging organiseren komende zaterdag in het Friese Holwerd een manifestatie om te protesteren tegen de plannen van Shell onder de Waddenzee te boren naar gas. 

De plannen zijn buitengewoon impopulair in het noorden van Fryslân, dus voor eens kan de milieubeweging rekenen op massale steun van de lokale bevolking. De inwoners van de noordelijke gemeenten zijn vooral bang voor bodemverzakkingen, een – gezien de ervaringen van de buren in Groningen – niet geheel onrealistisch scenario. Daarnaast zijn de gasboringen natuurlijk gewoon een aanslag op een beschermd natuurgebied.

Praktische info:

  • Zaterdag 26 november,  14:00 – 16:00
  • Grândyk te Holwerd, ter hoogte van het beeld ‘Wachten op hoog water‘ van Jan Ketelaar. We verzamelen bij het podium.
  • Het kan koud zijn op de dag van de actie. Kleed je warm aan, neem een paraplu mee en waterdichte schoenen die tegen een stootje kunnen. Wij zorgen dat er iets warms te drinken is.
  • Neem een stoffen (katoen, linnen, jute) zandzakje mee met daarop jouw speciale boodschap aan de Wadden. Waarom moeten we dit gebied beschermen?
  • Het Waddengebied is een oase van rust in het noorden van ons land. Onze actie sluit daarbij aan en heeft dus een ingetogen karakter.

Milieudefensie zet bussen in vanuit de grotere steden. Je moet je dan wél even opgeven. Dat kan hier, op de site van Milieudefensie.

Uitgelichte afdbeelding: Door Dojaro – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76146124