Kogelbrief, een simpel verhaal

De fascisten zijn weer uit hun holen gekropen zoveel is u inmiddels wel duidelijk mag ik hopen. Dat diverse media die lui graag een podium aanbieden om hun vunzige boodschap te kunnen verspreiden is ook geen nieuws. Als dit laatste nog niet was opgevallen heeft u de laatste jaren waarschijnlijk zitten slapen of onder de grond geleefd. Politici houden al heel lang de kaken stijf op elkaar uit angst kiezers te verliezen. Ik kan niet zeggen dat men zweeg van “links tot rechts”, want links bestaat in de politiek al heel lang niet meer. gebroken geweertje

Dat er aanslagen zouden worden gepleegd op asielzoekers of hun onderkomens verwachtte ik. Zo zijn fascisten, die willen bloed zien. De politiek bleef zwijgen op wat miezerig halfslachtig gemompel na. Tot op het moment waarop twee auto’s in brand werden gestoken van een “links” politicus. Verwerpelijk, walgelijk, vergelijkbaar met brandbommen gooien en andere smerige acties van fascisten.
Een dag later ontving Zijlstra een kogelbrief. Wederom verwerpelijk en walgelijk wat mij betreft ook al is hij een heel uitgesproken rechtse griezel.

Het kan dat een doorgedraaid figuur deze brief gestuurd heeft. Maar “kwam deze kogel van links”? Nee, echt niet, kogels sturen heeft met links zijn niets te maken. Ik kan de ware toedracht niet achterhalen, maar Zijlstra was er als de kippen bij om de landelijke pers in te lichten. “Ohhh, voorstanders van goede opvang voor vluchtelingen sturen tegenstanders kogelbrieven, wat een links tuig is het toch zeg”. Langer nadenken dan twee seconden is er immers niet meer bij, dat is te vermoeiend en het is bijna weer Kerstmis, gezellig toch?

Het OM werkt hard om de dader(s) op te sporen, maar die vertrouw ik al heel lang niet meer, de waarheid zal nooit boven tafel komen, daar ben ik van overtuigd.

Nu dan een oproep van de landelijke politiek om te stoppen met bedreigen en intimideren zodat ze hun werk kunnen blijven doen. Beetje laat, beetje weinig, beetje niks, beetje laf. Had jullie mond ferm geopend toen het nog kon. Had die PVV geen volstrekt normale partij genoemd, Wilders stevig van repliek gediend. Was tekeer gegaan bij de eerste keer dat voorstanders van centra voor vluchtelingen uitgejouwd werden door het schorem, om maar eens wat te noemen. Al jaren en jaren hadden er reacties moeten komen, zowel van politici, media, en van anderen. Maar de monden bleven dicht.

Dit is hoe een uitgebreide burgeroorlog zich ontwikkelt, kop noch staart is er aan de dynamiek te ontdekken, chaos is het. Fascisten varen wel bij alles wat er gebeurt. De tijd is ook weer rijp (gemaakt?) voor een wereldoorlog. Het kan altijd nog erger.